GazdaságÁtadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

2019. március 6., szerda
 
Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

A városfejlesztési csoport tájékoztatása szerint a műszaki átadás-átvétel megkezdése után, a műszaki ellenőr észrevételei alapján a kivitelező december utolsó napjaiban is építési munkát végzett. A forgalomba helyezéshez szükséges átadási dokumentáció része a geodéziai felmérésen alapuló terv.

 

 

 

 

 

Ezt nagymértékben lassította a januárban lehullott hó mennyisége. Azonban amint elkészültek, az önkormányzat forgalomba helyezési kérelme január 18-án megérkezett az illetékes szervhez, olvasható a polgármesteri hivatal közleményében..

 

Mint arról többször írt a Vásárhelyi Hírek, a Kormány 2016. július 13-én kiadott határozata értelmében Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata részére 1 milliárd 840 millió forintot ad 3,175 km hosszú, 11,5 kN tengelyterhelésre (vagyis kamionokra) méretezett keleti elkerülő útszakasz megépítésére.

 

Március 31-én, vasárnap 11 óra 30-kor adják át hivatalosan a hódmezővásárhelyi keleti elkerülőt.


A március 31-i alkalomra a polgármesteri hivatal az ünnepélyes átadáson túl kötetlen, vidám közösségi eseményt szeretne megvalósítani. Olyat, ahol mindenki azt érezheti: a hódmezővásárhelyi emberek értékelik a fejlődést, szívesen és derűsen töltik együtt az időt, írja a polgármesteri hivatal közleménye.

 

Az új elkerülő út 47. számú főúttal és a 4421. jelű összekötő úttal alkotott csomópontjai körforgalmú csomópontként épült meg. Az új út megépítésével csökken a város keleti iparterületei felé irányuló átmenő forgalom a belvárosi térségben. Napi 2-3000 járműtől mentesül majd a város forgalma.

Várhatóan elsősorban jelentősen lecsökken a Kálvin téren, Bajcsy-Zsilinszky utcán, a Síp utcán, a vasúti átjárón keresztül haladó kamionforgalom. Az új út hozzájárul a széndioxidszint csökkenéséhez is, és a belvárosi forgalom biztonságosabbá válik. Az új elkerülő út közvetlenebb kapcsolatot teremt Makó és Orosháza között, valamint kedvezőbb közlekedési feltételeket biztosít a keleti iparterületre települt vállalkozások telephelyeinek eléréséhez.

A kivitelező Délút tavaly decemberben a munkálatokat készre jelentette, a műszaki átadás átvételi eljárás 2018. december 18-án megkezdődött. Az út forgalomba helyezési eljárásának lefolytatására 2019. január hónapban került sor, a közlekedési hatóság határozatának kiadása volt az út használatba vételének feltétele.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely fejlődéséhez is hozzájárulna

Hódmezővásárhely fejlődéséhez is...

A kormány minap nyilvánosságra hozott versenyképességi programja szerint létrejöhet egy, az...
Az ember és a természet kapcsolata

Az ember és a természet kapcsolata

A kiállítás méltó befejezéseként az Alföldi Galériában Holler László...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.