GazdaságÁtadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

2019. március 6., szerda
 
Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

A városfejlesztési csoport tájékoztatása szerint a műszaki átadás-átvétel megkezdése után, a műszaki ellenőr észrevételei alapján a kivitelező december utolsó napjaiban is építési munkát végzett. A forgalomba helyezéshez szükséges átadási dokumentáció része a geodéziai felmérésen alapuló terv.

 

 

 

 

 

Ezt nagymértékben lassította a januárban lehullott hó mennyisége. Azonban amint elkészültek, az önkormányzat forgalomba helyezési kérelme január 18-án megérkezett az illetékes szervhez, olvasható a polgármesteri hivatal közleményében..

 

Mint arról többször írt a Vásárhelyi Hírek, a Kormány 2016. július 13-én kiadott határozata értelmében Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata részére 1 milliárd 840 millió forintot ad 3,175 km hosszú, 11,5 kN tengelyterhelésre (vagyis kamionokra) méretezett keleti elkerülő útszakasz megépítésére.

 

Március 31-én, vasárnap 11 óra 30-kor adják át hivatalosan a hódmezővásárhelyi keleti elkerülőt.


A március 31-i alkalomra a polgármesteri hivatal az ünnepélyes átadáson túl kötetlen, vidám közösségi eseményt szeretne megvalósítani. Olyat, ahol mindenki azt érezheti: a hódmezővásárhelyi emberek értékelik a fejlődést, szívesen és derűsen töltik együtt az időt, írja a polgármesteri hivatal közleménye.

 

Az új elkerülő út 47. számú főúttal és a 4421. jelű összekötő úttal alkotott csomópontjai körforgalmú csomópontként épült meg. Az új út megépítésével csökken a város keleti iparterületei felé irányuló átmenő forgalom a belvárosi térségben. Napi 2-3000 járműtől mentesül majd a város forgalma.

Várhatóan elsősorban jelentősen lecsökken a Kálvin téren, Bajcsy-Zsilinszky utcán, a Síp utcán, a vasúti átjárón keresztül haladó kamionforgalom. Az új út hozzájárul a széndioxidszint csökkenéséhez is, és a belvárosi forgalom biztonságosabbá válik. Az új elkerülő út közvetlenebb kapcsolatot teremt Makó és Orosháza között, valamint kedvezőbb közlekedési feltételeket biztosít a keleti iparterületre települt vállalkozások telephelyeinek eléréséhez.

A kivitelező Délút tavaly decemberben a munkálatokat készre jelentette, a műszaki átadás átvételi eljárás 2018. december 18-án megkezdődött. Az út forgalomba helyezési eljárásának lefolytatására 2019. január hónapban került sor, a közlekedési hatóság határozatának kiadása volt az út használatba vételének feltétele.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely fejlődéséhez is hozzájárulna

Hódmezővásárhely fejlődéséhez is...

A kormány minap nyilvánosságra hozott versenyképességi programja szerint létrejöhet egy, az...
Az ember és a természet kapcsolata

Az ember és a természet kapcsolata

A kiállítás méltó befejezéseként az Alföldi Galériában Holler László...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.