GazdaságÁtadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

2019. március 6., szerda
 
Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

A városfejlesztési csoport tájékoztatása szerint a műszaki átadás-átvétel megkezdése után, a műszaki ellenőr észrevételei alapján a kivitelező december utolsó napjaiban is építési munkát végzett. A forgalomba helyezéshez szükséges átadási dokumentáció része a geodéziai felmérésen alapuló terv.

 

 

 

 

 

Ezt nagymértékben lassította a januárban lehullott hó mennyisége. Azonban amint elkészültek, az önkormányzat forgalomba helyezési kérelme január 18-án megérkezett az illetékes szervhez, olvasható a polgármesteri hivatal közleményében..

 

Mint arról többször írt a Vásárhelyi Hírek, a Kormány 2016. július 13-én kiadott határozata értelmében Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata részére 1 milliárd 840 millió forintot ad 3,175 km hosszú, 11,5 kN tengelyterhelésre (vagyis kamionokra) méretezett keleti elkerülő útszakasz megépítésére.

 

Március 31-én, vasárnap 11 óra 30-kor adják át hivatalosan a hódmezővásárhelyi keleti elkerülőt.


A március 31-i alkalomra a polgármesteri hivatal az ünnepélyes átadáson túl kötetlen, vidám közösségi eseményt szeretne megvalósítani. Olyat, ahol mindenki azt érezheti: a hódmezővásárhelyi emberek értékelik a fejlődést, szívesen és derűsen töltik együtt az időt, írja a polgármesteri hivatal közleménye.

 

Az új elkerülő út 47. számú főúttal és a 4421. jelű összekötő úttal alkotott csomópontjai körforgalmú csomópontként épült meg. Az új út megépítésével csökken a város keleti iparterületei felé irányuló átmenő forgalom a belvárosi térségben. Napi 2-3000 járműtől mentesül majd a város forgalma.

Várhatóan elsősorban jelentősen lecsökken a Kálvin téren, Bajcsy-Zsilinszky utcán, a Síp utcán, a vasúti átjárón keresztül haladó kamionforgalom. Az új út hozzájárul a széndioxidszint csökkenéséhez is, és a belvárosi forgalom biztonságosabbá válik. Az új elkerülő út közvetlenebb kapcsolatot teremt Makó és Orosháza között, valamint kedvezőbb közlekedési feltételeket biztosít a keleti iparterületre települt vállalkozások telephelyeinek eléréséhez.

A kivitelező Délút tavaly decemberben a munkálatokat készre jelentette, a műszaki átadás átvételi eljárás 2018. december 18-án megkezdődött. Az út forgalomba helyezési eljárásának lefolytatására 2019. január hónapban került sor, a közlekedési hatóság határozatának kiadása volt az út használatba vételének feltétele.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely fejlődéséhez is hozzájárulna

Hódmezővásárhely fejlődéséhez is...

A kormány minap nyilvánosságra hozott versenyképességi programja szerint létrejöhet egy, az...
Az ember és a természet kapcsolata

Az ember és a természet kapcsolata

A kiállítás méltó befejezéseként az Alföldi Galériában Holler László...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.