Kultúra, oktatásAranyos Bóbiták

2018. április 22., vasárnap
 
Aranyos Bóbiták

Arany minősítéssel díjazta a zsűri Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Bóbita néptánccsoportjának produkcióját április 20-án Deszken, a XX. Maros Menti Fesztiválon.

 

 

 

 

 

A szervezők elmondása szerint réges régen eredetileg helyi, és - valóban az elnevezés szerint - a Maros folyó menti települések találkoztak, illetve versenyeztek január és április között vers, prózai, különböző zenei és tánc kategóriákban. Idővel azonban egyre távolabbról is jelentkeztek, vagyis az elnevezés maradt, de a résztvevők alapján a fesztivál már nevezhetné magát a Tisza de akár Duna Mentinek is.

 

Az elmúlt években a Vásárhelyi Hírekben rendszeresen beszámoltunk a deszki Maros Menti Fesztiválról, amelynek évek óta állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai.

Többször voltak már sikeresek, ami arany-ezüst-, vagy bronzminősítést eredményezett. Például 2015-ben a Kiscsillag csoport lett bronzminősítésű.

Idén a viszont a vásárhelyi művelődési központ „legidősebb”, 8-10 éves csapata, a Bóbita csoport képviselte az intézményt és a legnívósabb elismerésnek számító arany minősítéssel végeztek.

 

A Majoros Gabriella és Vízhányó Dániel oktatók által felkészített csoport somogyi táncokat mutatott be pénteken a Deszki Faluházban rendezett fesztiválon.

 

A BFMK néptáncosai további fellépésekre is készülnek: április 22-én Székkutason a hagyományőrző táncgálán a Tökmagok, Csillagocskák és Ficánkák lépnek színpadra, míg a Bóbiták egy székesfehérvári minősítő fesztiválon szerepelnek május elején. A Tápai Lászlóné vezette csoportok június közepén, a Bóbita esten a szülők és az érdeklődő nagyközönség előtt adnak számot egész éves munkájukból a Bessenyei színpadán.

 

Olvassa el ezt is!

Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban

Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a...

Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke 1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
 
Vereséggel búcsúzott a HLKC
Vereséggel búcsúzott a HLKC Az utolsó fordulóra került sor szombaton az NBI/B női felnőtt kézilabda bajnokságban, a HLKC a mezőny egyik meghatározó csapatát a Gödöt fogadta.
 
A szúnyogcsípésről még több
A szúnyogcsípésről még több

Nyárra menetrendszerűen megjelennek a vérszívó szúnyogok. A testesebb embereket és a várandós kismamákat kedvelik, ám a házikedvencekre halálos is lehet.

 
Üzenetet hordozó ünnep
Üzenetet hordozó ünnep Pünkösd üzenetet hordoz, az ember és a természet szeretetét, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk, és amik által továbbléphetünk.
 
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli Szinte végig vezetve szerezte meg a győzelmet a Győr otthonában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker ezúttal egyben a 13. hely megszerzését is jelentette.
 
90 éves Lendvai Imre
90 éves Lendvai Imre Hívatásos katona volt és miután leszerelt, Hódmezővásárhelyen 20 éven át a Porcelángyárban dolgozott, korongozóként és öntőként.
 
Ballagtak a jövő mezőgazdászai
Ballagtak a jövő mezőgazdászai A Mezőgazdasági Kar ballagási ünnepségére szülők, hozzátartozók, férje, felesége, gyereke kísérte el a diplomázásra készülő egyetemi hallgatót.