Kultúra, oktatásAranyos Bóbiták

2018. április 22., vasárnap
 
Aranyos Bóbiták

Arany minősítéssel díjazta a zsűri Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Bóbita néptánccsoportjának produkcióját április 20-án Deszken, a XX. Maros Menti Fesztiválon.

 

 

 

 

 

A szervezők elmondása szerint réges régen eredetileg helyi, és - valóban az elnevezés szerint - a Maros folyó menti települések találkoztak, illetve versenyeztek január és április között vers, prózai, különböző zenei és tánc kategóriákban. Idővel azonban egyre távolabbról is jelentkeztek, vagyis az elnevezés maradt, de a résztvevők alapján a fesztivál már nevezhetné magát a Tisza de akár Duna Mentinek is.

 

Az elmúlt években a Vásárhelyi Hírekben rendszeresen beszámoltunk a deszki Maros Menti Fesztiválról, amelynek évek óta állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai.

Többször voltak már sikeresek, ami arany-ezüst-, vagy bronzminősítést eredményezett. Például 2015-ben a Kiscsillag csoport lett bronzminősítésű.

Idén a viszont a vásárhelyi művelődési központ „legidősebb”, 8-10 éves csapata, a Bóbita csoport képviselte az intézményt és a legnívósabb elismerésnek számító arany minősítéssel végeztek.

 

A Majoros Gabriella és Vízhányó Dániel oktatók által felkészített csoport somogyi táncokat mutatott be pénteken a Deszki Faluházban rendezett fesztiválon.

 

A BFMK néptáncosai további fellépésekre is készülnek: április 22-én Székkutason a hagyományőrző táncgálán a Tökmagok, Csillagocskák és Ficánkák lépnek színpadra, míg a Bóbiták egy székesfehérvári minősítő fesztiválon szerepelnek május elején. A Tápai Lászlóné vezette csoportok június közepén, a Bóbita esten a szülők és az érdeklődő nagyközönség előtt adnak számot egész éves munkájukból a Bessenyei színpadán.

 

Olvassa el ezt is!

Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban

Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a...

Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.