Kultúra, oktatásArany minősítés - fesztiváldíj

2019. május 30., csütörtök
 
Arany minősítés - fesztiváldíj

Ismét a vásárhelyi néptánc hírnevét öregbítették a Székesfehérváron rendezett Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválján elért eredmények.

 

 

 

 

 

 

 

 

Május 25-én rendezték meg Székesfehérváron a "Húzd keresztül...!" Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek VII. Fesztiválját a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Házában. A fesztiválon, ami az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közép-dunántúli régiós versenye is volt, összesen 24 néptánccsoport, közel 550 diák lépett színpadra a szakmai zsűri előtt.


A fesztivál célja az volt, hogy az országban működő gyermek- és ifjúsági néptáncegyüttesek és táncműhelyek bemutatkozhassanak egymás és a szakmai grémium előtt. A találkozó barátkozási, ismerkedési lehetőséget is biztosított a résztvevő együttesek számára, a szakavatott zsűri segítségével pedig a csoportok útmutatást, módszertani segítséget kaphattak további munkájukhoz.

 

A Vásárhelyi Hírek megkeresésére, a szervezők elmondták, a néptáncfesztivál 5 fős szakmai zsűrijében elismert néptáncos szakemberek, koreográfusok, néptánc pedagógusok foglaltak helyet: Asztalos-Kiss Zsuzsanna a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, Maródi Attila rendező, koreográfus, Nyemcsok Pál a Bartina Néptánc Egyesület munkatársa, Tiszai Zsuzsanna a "Hajdútánc" Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, Horváth Tibor Táncművészeti Főiskola mérnöktanár, Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Dél– dunántúli régiójának elnöke, közoktatásvezető.

 

24 néptánccsoport, vagyis közel 550 fiatal lépett színpadra a szakmai zsűri előtt.

Arany minősítést kapott a vásárhelyi Péczely Attila AMI Hetre-fice csoportja, kiemelt arany minősítést az Árendás Néptáncegyüttes Classic AMI - Kiscsillag csoportja, a fesztiváldíjat is ők hozhatták el.

 

Idén nem ez az első sikere a vásárhelyi néptáncosok különböző csoportjainak. Áprilisban a XXIX. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a Kiscsillag csoport Mesebeli Dél Alföld arany minősítésben, a Kiscsillag csoport koreográfiája kiemelt arany minősítésben részesült.
Bálint Aliz és Gazsi László az együttes művészeti vezetője Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület a Jövőért különdíját vehette át.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia döntőjén

Vásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia...

Az elmúlt évek érmes helyezései jelzik, hogy az atlétikai sportokat választó vásárhelyi...
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos...
 

És ezt már olvasta?

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.