BulvárÁprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben

2018. március 20., kedd
 
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben

Jelentős változás lesz a vasútközlekedésben Szeged- Hódmezővásárhely, illetve Mártély, Mindszent, Szegvár, Szentes irányában.

 

 

 

 

 

 


A MÁV közleménye sezrint április 4-től, várhatóan június 15-ig ezeken a viszonylatokon vonatpótló autóbuszokkal oldják meg a közlekedést, mert Algyő – Hódmezővásárhely Népkert állomások között munkálatokat végeznek.

A tram-train miatt vágányfelújítások, sínpár fektetések lesznek, illetve kitérő épül, természetesen a hozzájuk tartozó egyéb műszaki létesítmények, berendezések, műtárgyak kiépítésével. Ezek nemcsak a Szeged-Hódmezővásárhely (Békéscsaba) vonalt érintik, hanem a szentesit is.

 

A Szeged – Hódmezővásárhely állomások között vonatpótló autóbuszok megállnak Kishomok vegyesbolt autóbusz megállóhelyen, ahol a Szentesről Szeged, valamint a Szegedről Szentes felé történő utazás esetén itt lehet átszállni a vonatpótló autóbuszokra.

A MÁV értesítése szerint vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, kerékpárszállítás nem lehetséges.

 

 

Érdemes emlékeztetni, hogy a tram-train közlekedés kiépítése miatt Kopáncs és a Tisza híd között még egy sínpárt építenek, ami azt szolgálja, hogy a tram-train-nek és a menetrendszerinti vonatoknak legyen kitérési lehetőségük.

A munkálatok lényege: 30 vágánykilométer megépítésére és a kijelölt szakaszokon második vágánnyal bővítése, 29 csoport kitérő beépítése, vagy cseréje: Szeged-Rókus elágazás, Baktó elágazás, Algyő állomást, Sártó elágazás, Kopáncs forgalmi kitérő állomás, Hódmezővásárhely-Népkert állomás.

Idetartozik még az állomások világításának korszerűsítése, integrált vasúti távközlési rendszer, korszerű utastájékoztató berendezések létesítése, esélyegyenlőséget biztosító magas peron építése a népkerti és az algyői állomáson.

 

 
 
VH-MÁV
 

Olvassa el ezt is!

Dulakodás és szurkálás Vásárhelyen

Dulakodás és szurkálás Vásárhelyen

Előzetes szóváltást követően több alkalommal megszúrta vitapartnerét egy helybeli férfi...

Mátyáshalomtól a Tudás kertjéig - Gál József könyvbemutatója

Mátyáshalomtól a Tudás kertjéig - Gál...

Tanyai tanítóként, majd tanfelügyelőként, illetve városi művelődési osztály vezetőjeként,...
 

És ezt már olvasta?

Háromszorosára nőtt az influenzások száma
Háromszorosára nőtt az influenzások száma Újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat. Valószínű hamarosan a vásárhelyi kórház is sorra kerül. Most a 15-34 évesek közül kerül ki a legtöbb beteg.
 
Folytatódnak a kifizetések
Folytatódnak a kifizetések A MÁK szerint több mint 661 milliárd forint agrártámogatást utaltak el tavaly. Folytatódik az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével.
 
Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez
 
Új parancsnok a dandár élén
Új parancsnok a dandár élén A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki teendőit Szloszjár Balázs ezredes vette át.
 
A Tornyai Emlékév nyitánya
A Tornyai Emlékév nyitánya Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő hódmezővásárhelyi múzeumban pénteken.
 
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.