BulvárÁprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben

2018. március 20., kedd
 
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben

Jelentős változás lesz a vasútközlekedésben Szeged- Hódmezővásárhely, illetve Mártély, Mindszent, Szegvár, Szentes irányában.

 

 

 

 

 

 


A MÁV közleménye sezrint április 4-től, várhatóan június 15-ig ezeken a viszonylatokon vonatpótló autóbuszokkal oldják meg a közlekedést, mert Algyő – Hódmezővásárhely Népkert állomások között munkálatokat végeznek.

A tram-train miatt vágányfelújítások, sínpár fektetések lesznek, illetve kitérő épül, természetesen a hozzájuk tartozó egyéb műszaki létesítmények, berendezések, műtárgyak kiépítésével. Ezek nemcsak a Szeged-Hódmezővásárhely (Békéscsaba) vonalt érintik, hanem a szentesit is.

 

A Szeged – Hódmezővásárhely állomások között vonatpótló autóbuszok megállnak Kishomok vegyesbolt autóbusz megállóhelyen, ahol a Szentesről Szeged, valamint a Szegedről Szentes felé történő utazás esetén itt lehet átszállni a vonatpótló autóbuszokra.

A MÁV értesítése szerint vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, kerékpárszállítás nem lehetséges.

 

 

Érdemes emlékeztetni, hogy a tram-train közlekedés kiépítése miatt Kopáncs és a Tisza híd között még egy sínpárt építenek, ami azt szolgálja, hogy a tram-train-nek és a menetrendszerinti vonatoknak legyen kitérési lehetőségük.

A munkálatok lényege: 30 vágánykilométer megépítésére és a kijelölt szakaszokon második vágánnyal bővítése, 29 csoport kitérő beépítése, vagy cseréje: Szeged-Rókus elágazás, Baktó elágazás, Algyő állomást, Sártó elágazás, Kopáncs forgalmi kitérő állomás, Hódmezővásárhely-Népkert állomás.

Idetartozik még az állomások világításának korszerűsítése, integrált vasúti távközlési rendszer, korszerű utastájékoztató berendezések létesítése, esélyegyenlőséget biztosító magas peron építése a népkerti és az algyői állomáson.

 

 
 
VH-MÁV
 

Olvassa el ezt is!

Dulakodás és szurkálás Vásárhelyen

Dulakodás és szurkálás Vásárhelyen

Előzetes szóváltást követően több alkalommal megszúrta vitapartnerét egy helybeli férfi...

Mátyáshalomtól a Tudás kertjéig - Gál József könyvbemutatója

Mátyáshalomtól a Tudás kertjéig - Gál...

Tanyai tanítóként, majd tanfelügyelőként, illetve városi művelődési osztály vezetőjeként,...
 

És ezt már olvasta?

Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.