Kultúra, oktatásÁmmer Gergő tárlatvezetése

2019. november 4., hétfő
 
Ámmer Gergő tárlatvezetése

A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet elnyert Ámmer Gergő szobrászművész tartott alkotói tárlatvezetést A tökéletlenség harmóniája című egyéni kiállításában, amely a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat egyik kísérő kiállítása is.

 

 

 

 


Napjaink hazai fiatal szobrászgenerációjának egyik legtehetségesebb alkotója műalkotásról műalkotásra haladva vezette be a tárlatvezetés résztvevőit inspirációiba és a műveinek keletkezéstörténetébe, melynek során elmondta, hogy egy-egy sorozat, melyet még a Képzőművészeti Egyetem hallgatójaként kezdett készíteni, hogyan generált új, nagyobb lélegzetű műveket.

 

"Nagyon sok kételyem volt az egyetemi évek alatt, mielőtt elkezdtem a portréval foglalkozni. Mielőtt az egyetemre felvettek, három éven keresztül kőszobrásznak tanultam. Tudatos és lelkiismeretes felkészülési folyamat előzte meg a szobrászi pályát és az egyetemi évek alatt volt egy hosszas, éveken át tartó útkeresési folyamatom, ami rengeteg nehézséget és kudarcot eredményezett. A firenzei tanulmányutam indította be azt alkotói folyamatot, ami a mai napig kitart és inspirál, és igyekszem művészi gondolataim plasztikai megvalósításához a megfelelő szobrászati eszközöket alkalmazni". – mondta el Ámmer Gergő.

 

A Tökéletlenség harmóniája kiállítás 2019. november 10-ig, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között várja látogatóit a Tornyai János Múzeumban.

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Határtalan óvodaprogram

Határtalan óvodaprogram

A választáson magát megmérető Dr. Grezsa István visszatért eredeti tevékenységéhez, a magyar költségvetésből jóváhagyott tízmilliárdok szétosztásához.
 Makón is letette névjegyét a Boxing Gym Vásárhely

Makón is letette névjegyét a Boxing Gym Vásárhely

Szép bokszteljesítmény született a makói emléktornán. A Boxing Gym Vásárhely két fiatalja is remekelt, de visszatért a szorítóba az egyesület egyik edzője is.
Sikerrel vette az akadályt a Kosársuli

Sikerrel vette az akadályt a Kosársuli

A KTE-Duna Aszfalt látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. A találkozó tétje a továbbjutás volt a Hepp Kupában. Szoros volt a végeredmény.
Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

Egy kiállítás arról, hogy többek között a hódmezővásárhelyi emberek miként nyújtottak segítséget 1989-ben a határ túloldalán élőknek.
 

És ezt már olvasta?

Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.
 
Elárul a tested
Elárul a tested Míg a szavak a gondolatainkat, addig a testnyelvvel az érzéseinket fejezzük ki. Számtalan gyakorlati tudnivalóval fűszerezett előadással fejeződött be a Lélekbérlet.
 
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer

November 10-én rendezte meg a Promenád TSE Hódmezővásárhelyen a XIV. Fekete Sas Kupa klubközi táncversenyt. Eredmények.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Baleset a mártélyi úton
Baleset a mártélyi úton Két személyt szállítottak kórházba, amikor - valószínű a sebesség helytelen megválasztása miatt - fának csapódott egy autó Hódmezővásárhely külterületén.
 
Átadták a felújított Rárósi utat
Átadták a felújított Rárósi utat Hagyomány lett, hogy a megépült, vagy felújított utakat lelkes csapat közös kerékpározással is felavatja. November 9-én a polgármester átadta a felújított Rárósi utat.
 
Megint egy győzelem, megint egy vereség
Megint egy győzelem, megint egy vereség Cegléden lépett pályára pénteken U20-as, valamint felnőttcsapatunk. Kettősség jellemezte a két találkozót.