KözéletAludjatok, Ti áldott hőseink, Pihenj Te néma hadsereg!

2018. november 1., csütörtök
 
Aludjatok, Ti áldott hőseink, Pihenj Te néma hadsereg!

Hódmezővásárhelyen - a Mindenszentek napja alkalmából - több helyszínen - rendezett koszorúzásokon - a háborúkban életüket feláldozó hősi halottakra emlékeztek a résztvevők, melyeken részt vettek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségének katonái is.

 

 

 

 

 

A keresztény országokban november 1-jén megtartott mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok pedig az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. Az elhunyt hozzátartozók emlékére gyújtott gyertya fénye az örök világosságot jelképezi.

A városi ünnepségen Márki-Zay Péter polgármester beszédében emlékezett meg a már eltávozottakról. Ezt követően Dudás Ferenc főhadnagy, tábori lelkész áldást, és Alácsi Ervin őrnagy, tábori lelkész imát mondott.  

Szintén koszorúztak a Hősök terén, koszorúkat helyeztek el a Kincses temetőhöz tartozó Hősök kertjében, illetve a Katolikus temetőben található I. és II. világháborús hősi halottak síremlékeinél is.


 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hogyan gyászoltak őseink

Hogyan gyászoltak őseink

"A halottaknak szükségük van ránk, hogy emlékezzünk rájuk, még ha nem is tudunk, csak annyit mondani, hogy...
Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.