SportAkár hazai siker is születhetett volna

2018. november 3., szombat
 
Akár hazai siker is születhetett volna

A Hepp Kupa 3. fordulójában rangadót nézhetett a Hódtói Sportcsarnok közönsége: az OMNIA Pub&Food Békés csapata látogatott a Vásárhelyi Kosársuli otthonába.

 

 

 

 

 

 

 

Az NB I/B Piros csoportjából már jól ismert békésiek esélyesként érkeztek, és a két csapat már megszokott szoros mérkőzései nyomán haladva sajnos győzelemmel távoztak.

Pedig nagyon, de nagyon sokáig élt az a remény, hogy kisebbfajta meglepetést okozva kiejti az egy osztállyal feljebb pattogtató riválist a Vas Péter csapatkapitányt nélkülöző Kosársuli. Varga Zalán két triplájával indult az első negyed, és remek hazai összmunkával abszolút sikerült kordában tartani a vendégeket: fej-fej mellett haladtak a felek, igaz, mindkét gárda pontatlanul játszott. Ez a séma a második negyedben is megfigyelhető volt: vásárhelyi részről Gajic, békésiről Kristic villogott pontokkal, ám volt olyan kétperces periódusa is a játékrésznek, ahol egyik csapat sem rezgette meg a gyűrűt. 37-40 állt az eredményjelzőn a félidőben, ez a gyakorlatban semmiféle különbséget nem jelentett.

 

A harmadik negyed elején aztán úgy tűnt, ellép a Békés. Ugyanis Koma és Boinitzer kosaraival pillanatok alatt már nyolc volt közte (39-47), ám a vásárhelyi szív sosem adja fel: Molnár és Pavlovic vezényletével fordítottunk, sőt, a találkozóba triplával beszálló Rostásnak hála harmincpercnyi játékot követően 58-57-re mi vezettünk!

 

A felcsillanó továbbjutás reménye egészen az utolsó negyed feléig élt, ekkor azonban jött néhány Kosársuli-hiba, amikre remekül lecsapott a Békés. A végjátékban Boinitzer, majd Vass hárompontosa adta meg a kegyelemdöfést: 83-74-re nyertek a vendégek – egy olyan találkozón, amely könnyedén zárulhatott volna hazai sikerrel is…

 

Hepp Kupa, 3. forduló:

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző.

Vásárhelyi Kosársuli – OMNIA Pub&Food Békés 74-83 (22-23, 15-17, 21-17, 16-26) 

 

Kosársuli: MOLNÁR 15/3, Béres 5, Varga 13/9, Bálint 6, Gajic 13/3.
Csere: Perák 2, Kelemen 6, PAVLOVIC 11, Rostás 3/3.
Vezetőedző: Tóth Tamás

Folytatás november 8-án, csütörtökön 18.30-kor, amikor is az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba az NB I/B Zöld csoportjának 7. fordulójában.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Most megtudja mit eszik!

Most megtudja mit eszik!

Meg fog döbbenni, ha végignézi a listát! Megjelent egy lista az OÉTI által a transz-zsírsav-tartalmat...
Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.