Kultúra, oktatásAgrár Szakma Sztár Fesztivál nagy vásárhelyi sikerrel

2019. április 30., kedd
 
Agrár Szakma Sztár Fesztivál nagy vásárhelyi sikerrel

Amíg a vásárhelyi ipari és kereskedelmi jellegű szakképzés országos sikerek terén gyengélkedik, addig az agrárképzésben idén is országos első helyezettet avattak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi szakképzésben megtörni látszik az évtizedes lendület, mert idén februárban a három vásárhelyi szakképzőből 37 induló közül csak egy Kalmáros tanuló jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. A döntőbe viszont már nem jutott be.

A március 12-14-e között a Hungexpo kiállítási területén rendezett Szakma Sztár döntője után egy hónappal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával első alkalommal megrendezte az Agrár Szakma Sztár Fesztivált.

 

Április 15-16-a között tartották a Hungexpón. Mintegy 3100 látogatója volt a rendezvénynek, amelynek célja az agrárszakmák népszerűsítése, a pályaorientáció segítése és az agrárszakképzés fejlesztése volt

 

Az Agrár Szakma Sztár Fesztivál versenyeire 688 tanuló nevezett be 92 szakképző intézményből. Húsz szakmában versenyeztek, ebből kilencféle szakma volt az országos szakmai tanulmányi versenyen (OSZTV) és tizenegyféle a Szakma Kiváló Tanulója versenyen (SZKTV).

Díjban hatvanan részesültek, köztük két dobogós vásárhelyi helyezés is született. A díjak ünnepélyes átadására az Agrár Szakma Sztáron került sor.

 

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen helyezést elért tanulók:

 

  I. Győri Dávid
 II. Budai Róbert
  X. Baksa Attila
XII. Horváth Csaba

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Diadalmenetben a HLKC

Diadalmenetben a HLKC

Több, mint 80 gólos bajnoki meccsen szerezte meg az újabb győzelmét a HLKC Felnőtt Női csapata.
Május 3-tól érettségi

Május 3-tól érettségi

Néhány nap múlva kezdődik a tavaszi érettségi időszak. Vásárhelyen 517 diák kezdi az...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.