Kultúra, oktatásAgrár Szakma Sztár Fesztivál nagy vásárhelyi sikerrel

2019. április 30., kedd
 
Agrár Szakma Sztár Fesztivál nagy vásárhelyi sikerrel

Amíg a vásárhelyi ipari és kereskedelmi jellegű szakképzés országos sikerek terén gyengélkedik, addig az agrárképzésben idén is országos első helyezettet avattak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi szakképzésben megtörni látszik az évtizedes lendület, mert idén februárban a három vásárhelyi szakképzőből 37 induló közül csak egy Kalmáros tanuló jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. A döntőbe viszont már nem jutott be.

A március 12-14-e között a Hungexpo kiállítási területén rendezett Szakma Sztár döntője után egy hónappal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával első alkalommal megrendezte az Agrár Szakma Sztár Fesztivált.

 

Április 15-16-a között tartották a Hungexpón. Mintegy 3100 látogatója volt a rendezvénynek, amelynek célja az agrárszakmák népszerűsítése, a pályaorientáció segítése és az agrárszakképzés fejlesztése volt

 

Az Agrár Szakma Sztár Fesztivál versenyeire 688 tanuló nevezett be 92 szakképző intézményből. Húsz szakmában versenyeztek, ebből kilencféle szakma volt az országos szakmai tanulmányi versenyen (OSZTV) és tizenegyféle a Szakma Kiváló Tanulója versenyen (SZKTV).

Díjban hatvanan részesültek, köztük két dobogós vásárhelyi helyezés is született. A díjak ünnepélyes átadására az Agrár Szakma Sztáron került sor.

 

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen helyezést elért tanulók:

 

  I. Győri Dávid
 II. Budai Róbert
  X. Baksa Attila
XII. Horváth Csaba

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Diadalmenetben a HLKC

Diadalmenetben a HLKC

Több, mint 80 gólos bajnoki meccsen szerezte meg az újabb győzelmét a HLKC Felnőtt Női csapata.
Május 3-tól érettségi

Május 3-tól érettségi

Néhány nap múlva kezdődik a tavaszi érettségi időszak. Vásárhelyen 517 diák kezdi az...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.