SportA vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

2019. szeptember 29., vasárnap
 
A vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

Véget ért a 2019-es Spartathlon, a verseny, ami biztosan bekerül majd az ultrafutás történelemkönyvébe. A magyar futók 2019-ben mindent vittek, nekik köszönhetően kétszer is felcsendül a magyar himnusz a spártai díjátadó ünnepségen.

 

 

 

 

 


1991 után újra magyar győztest avattak a férfiaknál, akkor Bogár János, most fantasztikus futás után Bódis Tamás érintette meg először a spártai főtéren Leonidász szobrát. Csécsei Zoltán nem sokkal később, másodikként futott be a célba, ötödikként pedig Simonyi Balázs érkezett meg.
Maráz Zsuzsanna elképesztő elszántsággal futott, és győzött ismét a nők között, egyúttal az abszolút 8. hely is az övé lett.

Borbás Tibor, Toldi Péter, Gyöngyösi János Tibor, Taksonyi Szilárd, Kisháziné Zombory Erika, Gálik Ervin, Veress Béla, Csákány Krisztina, Korányi Balázs és Zahorán János is elmondhatják magukról, hogy leküzdötték a 246 kilométeres távot, a görög hőséget és a hűvös éjszakát, és a saját lábukon jutottak el Athénból Spártába.

14 célba érkező, 12 kiszálló – ez a magyarok idei mérlege.

A célba értek egyike a vásárhelyi Kisháziné Zombory Erika, aki már másodszor teljesítette a Spartathlon Ultramaraton futóversenyt.

 

A szeptember 27-28-án rendezett Athén és Spárta közötti 246 km-es távot, a Spartathlon hivatalos görög oldalán található eredmények szerint 36 óra 58 perc 2 másodperces eredménnyel futotta le, amivel az összes induló között a középmezőnyben végzett.

 

Kisháziné Zombory Erika a 2017-es esztendő után idén is teljesítette a 246 kilométeres távot, ami a vásárhelyi sporttörténet kimagasló sportteljesítménye.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A megállóba Volánbusz érkezik a DAKK helyett

A megállóba Volánbusz érkezik a DAKK helyett

Október 1-től országszerte az állami Volánbusz Zrt. végzi a helyközi autóbuszos közösségi...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.