SportA test és a lélek jótéteményese

2019. február 18., hétfő
 
A test és a lélek jótéteményese

Harmadik szülinapját ünnepli az „Ezt Válaszd!” vasárnapi ingyenes edzés. A program a Szeretem Vásárhelyt Egyesület és a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség támogatásával és közreműködésével jött létre.

 

 

 

 

 

 


A mai alkalom több okból is különleges. Bagi Mátyás ugyanis az évfordulót egy jótékonysági gyűjtéssel kötötte össze, ami Gojdár Tamás felépülését segíti. Így a mozgás ma több értelemben is a test és lélek jótéteményese.

 

A program népszerűségét a törölközőnyi helyen toporgó lelkes, sportolni vágyó embertömeg mutatja. A vizes palack és a törölköző mindenhol gondosan kikészítve. Szükség lesz rá...Mint mindig, ma is vannak gyerekek, serdülők, felnőttek, sőt az idősebb korosztály is büszkén „száll ringbe”.

Ide tehát hétről-hétre kortól és nemtől függetlenül, a legkülönbözőbb edzettségi szintű amatőrök és sportolók jönnek. Vannak itt anyukák, akik a két pelenkázás közé sebtiben beiktatott szabadságért mozognak és vannak, akik a hétköznapok alatt felgyűlő munkahelyi stresszt és fáradtságot izzadják ki cseppenként, tabatáról – tabatára.

 

Az este érdekessége, hogy stílszerűen háromféle edzésforma közül választhatunk. Bagi Mátyás szokásos programját Bese Kata „vasparipái” - spinning edzése és Bagi Fanni crosfit edzése egészíti ki. Mindez egymással párhuzamosan, mégis bizonyos pontokon egyedülálló módon, mint egy modern kánon mozgásszólamai összefonódva zajlik.

 

Az esemény különlegességétől függetlenül három dolog változatlan; a holtpont, azon átlendülve a „megcsináltam” érzése és az ugyancsak stílszerűen három napig tartó izomláz.

 

 

Végül ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik. És ez még nem minden, hiszen ismerjük a mondást: „Ép testben ép lélek”.

Köszönjük Bagi Mátyás!

 

 
 
Kis Krisztina
 

Olvassa el ezt is!

Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves...
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére...

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.