SportA tabella élén a Kosársuli

2018. november 19., hétfő
 
A tabella élén a Kosársuli

Vasárnap az Óbudai Kaszások otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 9. fordulójában. Valódi derbire készülhettünk, hisz a mérkőzést megelőzően a vendéglátó a harmadik, míg a mieink a második helyet foglalták el a bajnokságban.

 

 

 

 

 

 

Rangadó ide, rangadó oda, meg kell állapítanunk azt az elég komoly tényt, hogy az Óbuda mindössze egyszer vezetett a találkozón – rögtön a kezdés után, 4-2-nél, és azt is mindössze egy perc erejéig tették!

Történt ugyanis, hogy rendkívül koncentráltan, jól játszott Tóth Tamás csapata mind védekezésben, mind támadásban, ehhez társultak kiváló egyéni teljesítmények is.

Az első negyedben nagyon elemében volt a kezdőötös, kiemelkedett Molnár Bence, Vas Péter és Bálint Erik játéka. Pillanatok alatt ellépett a Kosársuli a picit életlen Kaszásoktól, a lerohanásnak hála tíz perc után már tizenhárom pontos előny (25-12) volt a vásárhelyieknél!

 

A parádé tovább folytatódott, Molnár pontözönével gyakorlatilag úgy tűnt, szűk fél meccs alatt eldőlt a győzelem sorsa. Volt azonban visszaút az Óbudának, Bencsik, Takács és Ondima vezényletével a második negyed végét és a harmadik negyedet nagyon megnyomták, a kisebb Kosársuli-rövidzárlat által a 26. percben egy pontra zárkóztak a Kaszások (47-48).

Megijednünk azonban nem kellett, hisz valaki mindig előrukkolt klasszissal a mieinktől: Pavlovic és Varga mozzanatai következtek, a sikeres közeliknek hála a végjátékra hétpontos fórral fordulhatott a Kosársuli.

Ott pedig aztán egy pillanatig nem forgott kockán, ki az „úr a háznál”: Molnár, Vas és Varga megszórta magát, a védekezés remekül működött, ezáltal egy nyugodt, stabil, magabiztos győzelmet aratott a csapat, összességében kiváló játékkal.

 

A 79-67-es végeredmény (valamint a Baja egri veresége) pedig azt jelenti, hogy ha csak holtversenyben is (a Kosársuli pontaránya rosszabb, mint a Bajáé), de megérkeztek a tabella élére!

 

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli 67-79 (12-25, 15-16, 28-21, 12-17)

Óbuda, Kaszások Sportcsarnok. Vezette: Jurák, Major, Szilágyi
 

Óbuda: Ondima 11/3, Molnár 15/6, Bencsik 16/9, Jenei 2, TAKÁCS 12/3.
Csere: Reiter 2, Keresztesi 7/3, Meleg -, Farkas 2.
Vezetőedző: Saeed Armaghani

 

Kosársuli: MOLNÁR 22/3, Kovács -, Kelemen -, BÁLINT 13/3, VAS 19/9.
Csere: Béres 2, Pavlovic 9, Börcsök -, Varga 14.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás vezetőedző: „Koncentrált játékkal sikerült bravúrgyőzelmet elérnünk a rangadón egy erős ellenfél otthonában. Gratulálok a csapatnak!”

 

Sajnos az U20-as csapatnak nem jött össze a győzelem – a felnőttmérkőzés után léptek pályára a fiatalok, kissé felforgatott kezdővel. Az Óbuda 85-61-re nyert végül, így sajnos tovább folytatódik a vásárhelyiek rossz szériája.

 

A bajnokság hazai környezetben folytatódik, november 24-én az Eger látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jótékonysági koncert az Ótemplomban

Jótékonysági koncert az Ótemplomban

A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi...
A korizás egyelőre jegelve

A korizás egyelőre jegelve

Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.