SportA tabella élén a Kosársuli

2018. november 19., hétfő
 
A tabella élén a Kosársuli

Vasárnap az Óbudai Kaszások otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 9. fordulójában. Valódi derbire készülhettünk, hisz a mérkőzést megelőzően a vendéglátó a harmadik, míg a mieink a második helyet foglalták el a bajnokságban.

 

 

 

 

 

 

Rangadó ide, rangadó oda, meg kell állapítanunk azt az elég komoly tényt, hogy az Óbuda mindössze egyszer vezetett a találkozón – rögtön a kezdés után, 4-2-nél, és azt is mindössze egy perc erejéig tették!

Történt ugyanis, hogy rendkívül koncentráltan, jól játszott Tóth Tamás csapata mind védekezésben, mind támadásban, ehhez társultak kiváló egyéni teljesítmények is.

Az első negyedben nagyon elemében volt a kezdőötös, kiemelkedett Molnár Bence, Vas Péter és Bálint Erik játéka. Pillanatok alatt ellépett a Kosársuli a picit életlen Kaszásoktól, a lerohanásnak hála tíz perc után már tizenhárom pontos előny (25-12) volt a vásárhelyieknél!

 

A parádé tovább folytatódott, Molnár pontözönével gyakorlatilag úgy tűnt, szűk fél meccs alatt eldőlt a győzelem sorsa. Volt azonban visszaút az Óbudának, Bencsik, Takács és Ondima vezényletével a második negyed végét és a harmadik negyedet nagyon megnyomták, a kisebb Kosársuli-rövidzárlat által a 26. percben egy pontra zárkóztak a Kaszások (47-48).

Megijednünk azonban nem kellett, hisz valaki mindig előrukkolt klasszissal a mieinktől: Pavlovic és Varga mozzanatai következtek, a sikeres közeliknek hála a végjátékra hétpontos fórral fordulhatott a Kosársuli.

Ott pedig aztán egy pillanatig nem forgott kockán, ki az „úr a háznál”: Molnár, Vas és Varga megszórta magát, a védekezés remekül működött, ezáltal egy nyugodt, stabil, magabiztos győzelmet aratott a csapat, összességében kiváló játékkal.

 

A 79-67-es végeredmény (valamint a Baja egri veresége) pedig azt jelenti, hogy ha csak holtversenyben is (a Kosársuli pontaránya rosszabb, mint a Bajáé), de megérkeztek a tabella élére!

 

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli 67-79 (12-25, 15-16, 28-21, 12-17)

Óbuda, Kaszások Sportcsarnok. Vezette: Jurák, Major, Szilágyi
 

Óbuda: Ondima 11/3, Molnár 15/6, Bencsik 16/9, Jenei 2, TAKÁCS 12/3.
Csere: Reiter 2, Keresztesi 7/3, Meleg -, Farkas 2.
Vezetőedző: Saeed Armaghani

 

Kosársuli: MOLNÁR 22/3, Kovács -, Kelemen -, BÁLINT 13/3, VAS 19/9.
Csere: Béres 2, Pavlovic 9, Börcsök -, Varga 14.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás vezetőedző: „Koncentrált játékkal sikerült bravúrgyőzelmet elérnünk a rangadón egy erős ellenfél otthonában. Gratulálok a csapatnak!”

 

Sajnos az U20-as csapatnak nem jött össze a győzelem – a felnőttmérkőzés után léptek pályára a fiatalok, kissé felforgatott kezdővel. Az Óbuda 85-61-re nyert végül, így sajnos tovább folytatódik a vásárhelyiek rossz szériája.

 

A bajnokság hazai környezetben folytatódik, november 24-én az Eger látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jótékonysági koncert az Ótemplomban

Jótékonysági koncert az Ótemplomban

A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi...
A korizás egyelőre jegelve

A korizás egyelőre jegelve

Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.