SportA szezon legfölényesebb sikere

2019. január 13., vasárnap
 
A szezon legfölényesebb sikere

Megkezdődött az újév a Vásárhelyi Kosársuli csapatának az NB I/B Zöld csoportjában – de még hogy! Tóth Tamás gárdájának ellenfele a Salgótarján volt a bajnokság második felének kezdetén, azaz a 14. fordulóban.

 

 

 

 

 

 

 

A cél a hibátlan hazai mérleg megtartása, egyben a hatodik hazai siker megszerzése volt, mindez a négyből három kiváló negyeddel sikerült is.

Elképesztően jól kezdett a Kosársuli, Vas Péternek kezdésből két triplája és két betörése is sikeres volt, így a salgótarjáni Piukovics két hármasát ellensúlyozva az első öt perc után már tízpontos vásárhelyi előnyt mutatott az eredményjelző (16-6). A vendégedző, Ughy Albert az elejétől reklamálta a játékvezető döntéseit, ez az idegesség meglátszott csapatán is. Vas Molnár Bencével egyetemben nagyon elemében volt a negyed során. A jó védekezés és támadójáték 29-9-es nyitást eredményezett.

 

A második játékrészben tovább folytatódott a sárgamezes dominancia, Kelemen Balázs, majd Varga Zalán percei következtek, és hamar huszonöt pontosra nőtt a differencia. Ez a különbség állandósult, a félidőre pedig már az ötvenet is elérte Tóth Tamás csapata – Vas triplája adta meg a kegyelemdöfést a vendégek első félidejének (53-26).

 

A harmadik negyedben a fejüket el-elveszítő pirosmezesek a bajnokság legponterősebb játékosa, Dominik Herendic vezetésével megkezdték a felzárkózást, nálunk pedig jöttek a hibák mind támadásban, mind pedig védekezésben. A játékrész végére tizenegy pontra közelítette meg a hazaiakat a Salgótarján, de Molnár utolsó másodperces hármasa visszarángatta a normál kerékvágásba a pályán történteket.

 

A végjátékban aztán ismét összekapta magát a Kosársuli, a vendégek dobásai nem ültek, a mieink pedig kegyetlenül kihasználták az adódó lehetőségeket. Ismét jöttek a sikeres ziccerek, a jó triplák, a szemfüles labdalopások, a sérülése után visszatérő Kovács első mozdulatként szórt egy hármast, Béres kosara pedig már a száz pontos álomhatárt is áttörte. Sikerült győzelemmel avatni 2019-et, egyben az új szponzor, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. nevével ellátott mezt, ezzel ismét a tabella élén áll a Kosársuli!

 

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Salgótarjáni KSE 104-83 (29-9, 24-17, 20-34, 31-24)

 

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Varga, Maár, Vadász
Kosársuli: MOLNÁR 21/6, Bálint 7/3, Béres 10/6, VAS 20/9, Perák 6,
Csere: VARGA 22/12, Pavlovic 4, Kelemen 6, Börcsök 2, Rostás 3, Kovács 3/3, Czégel -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Salgótarján: HERENDIC 27, Piukovics 12/6, Kovács M. 17/6, Joó 7/3, Hajdu 12/6.
Csere: Csabák 9, Zábó -, Holló -, Szőke -.
Vezetőedző: Ughy Albert

 

 

Tóth Tamás: „Az első negyedben minden sikerült támadásban és védekezésben is. A megnyugtató előnyünk birtokában kicsit más rotációval játszottunk a megszokotthoz képest, így a második félidőben visszahoztuk a mérkőzésbe az ellenfelünket. Örülök a győzelemnek, nagyon megdolgozott érte a csapatom!”

 

 

Ughy Albert: „Sajnálom, hogy adtunk egy félidőnyi előnyt, egy ilyen jó csapat ellen ez abszolút nem fért bele. A második félidőben aztán teljesen más mentalitással játszottunk, amivel sikerült is visszajönnünk a meccsbe. Megfogadtam, hogy nem foglalkozok a játékvezetéssel, mert lehet rosszul fújni, de ilyen következetlenül és cinikusan nem. Mindezek ellenére csak gratulálni tudok a vásárhelyieknek, megérdemelten győztek.”

 

 

U20-asaink is remekeltek, végig fölényesen uralták a mérkőzést, a győzelem sorsa egy percig sem forgott kockán. Végül hetven ponttal, 118-48-ra nyert a csapat, ami a szezon legfölényesebb sikerét eredményezte.

 

 

Legközelebb január 19-én, szombaton lép pályára a Kosársuli, ismét hazai környezetben – ezúttal a Tiszaújváros lesz az ellenfél.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Török Sándorra emlékezünk

Török Sándorra emlékezünk

Most 14 éve hunyt el Török Sándor nyugalmazott test-nevelő tanár, úszó- és vízilabda-szakedző, a...
Egy fiatalkorú vásárhelyi lányt futtattak

Egy fiatalkorú vásárhelyi lányt futtattak

Kábítószert adtak neki és annak hatása alatt a sértettet prostitúcióra bírták...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.