SportA szezon legfölényesebb sikere

2019. január 13., vasárnap
 
A szezon legfölényesebb sikere

Megkezdődött az újév a Vásárhelyi Kosársuli csapatának az NB I/B Zöld csoportjában – de még hogy! Tóth Tamás gárdájának ellenfele a Salgótarján volt a bajnokság második felének kezdetén, azaz a 14. fordulóban.

 

 

 

 

 

 

 

A cél a hibátlan hazai mérleg megtartása, egyben a hatodik hazai siker megszerzése volt, mindez a négyből három kiváló negyeddel sikerült is.

Elképesztően jól kezdett a Kosársuli, Vas Péternek kezdésből két triplája és két betörése is sikeres volt, így a salgótarjáni Piukovics két hármasát ellensúlyozva az első öt perc után már tízpontos vásárhelyi előnyt mutatott az eredményjelző (16-6). A vendégedző, Ughy Albert az elejétől reklamálta a játékvezető döntéseit, ez az idegesség meglátszott csapatán is. Vas Molnár Bencével egyetemben nagyon elemében volt a negyed során. A jó védekezés és támadójáték 29-9-es nyitást eredményezett.

 

A második játékrészben tovább folytatódott a sárgamezes dominancia, Kelemen Balázs, majd Varga Zalán percei következtek, és hamar huszonöt pontosra nőtt a differencia. Ez a különbség állandósult, a félidőre pedig már az ötvenet is elérte Tóth Tamás csapata – Vas triplája adta meg a kegyelemdöfést a vendégek első félidejének (53-26).

 

A harmadik negyedben a fejüket el-elveszítő pirosmezesek a bajnokság legponterősebb játékosa, Dominik Herendic vezetésével megkezdték a felzárkózást, nálunk pedig jöttek a hibák mind támadásban, mind pedig védekezésben. A játékrész végére tizenegy pontra közelítette meg a hazaiakat a Salgótarján, de Molnár utolsó másodperces hármasa visszarángatta a normál kerékvágásba a pályán történteket.

 

A végjátékban aztán ismét összekapta magát a Kosársuli, a vendégek dobásai nem ültek, a mieink pedig kegyetlenül kihasználták az adódó lehetőségeket. Ismét jöttek a sikeres ziccerek, a jó triplák, a szemfüles labdalopások, a sérülése után visszatérő Kovács első mozdulatként szórt egy hármast, Béres kosara pedig már a száz pontos álomhatárt is áttörte. Sikerült győzelemmel avatni 2019-et, egyben az új szponzor, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. nevével ellátott mezt, ezzel ismét a tabella élén áll a Kosársuli!

 

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Salgótarjáni KSE 104-83 (29-9, 24-17, 20-34, 31-24)

 

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Varga, Maár, Vadász
Kosársuli: MOLNÁR 21/6, Bálint 7/3, Béres 10/6, VAS 20/9, Perák 6,
Csere: VARGA 22/12, Pavlovic 4, Kelemen 6, Börcsök 2, Rostás 3, Kovács 3/3, Czégel -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Salgótarján: HERENDIC 27, Piukovics 12/6, Kovács M. 17/6, Joó 7/3, Hajdu 12/6.
Csere: Csabák 9, Zábó -, Holló -, Szőke -.
Vezetőedző: Ughy Albert

 

 

Tóth Tamás: „Az első negyedben minden sikerült támadásban és védekezésben is. A megnyugtató előnyünk birtokában kicsit más rotációval játszottunk a megszokotthoz képest, így a második félidőben visszahoztuk a mérkőzésbe az ellenfelünket. Örülök a győzelemnek, nagyon megdolgozott érte a csapatom!”

 

 

Ughy Albert: „Sajnálom, hogy adtunk egy félidőnyi előnyt, egy ilyen jó csapat ellen ez abszolút nem fért bele. A második félidőben aztán teljesen más mentalitással játszottunk, amivel sikerült is visszajönnünk a meccsbe. Megfogadtam, hogy nem foglalkozok a játékvezetéssel, mert lehet rosszul fújni, de ilyen következetlenül és cinikusan nem. Mindezek ellenére csak gratulálni tudok a vásárhelyieknek, megérdemelten győztek.”

 

 

U20-asaink is remekeltek, végig fölényesen uralták a mérkőzést, a győzelem sorsa egy percig sem forgott kockán. Végül hetven ponttal, 118-48-ra nyert a csapat, ami a szezon legfölényesebb sikerét eredményezte.

 

 

Legközelebb január 19-én, szombaton lép pályára a Kosársuli, ismét hazai környezetben – ezúttal a Tiszaújváros lesz az ellenfél.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Török Sándorra emlékezünk

Török Sándorra emlékezünk

Most 14 éve hunyt el Török Sándor nyugalmazott test-nevelő tanár, úszó- és vízilabda-szakedző, a...
Egy fiatalkorú vásárhelyi lányt futtattak

Egy fiatalkorú vásárhelyi lányt futtattak

Kábítószert adtak neki és annak hatása alatt a sértettet prostitúcióra bírták...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.