BulvárA szervezetünknek nélkülözhetetlen magnéziumról - Székbíró Zsuzsanna ajánlásával

2018. április 7., szombat
 
A szervezetünknek nélkülözhetetlen magnéziumról - Székbíró Zsuzsanna ajánlásával

A magnézium a nyolcadik leggyakrabban előforduló ásványi anyag a Földön és a negyedik leggyakoribb ásványi anyag az emberi szervezetben. Minden egyes sejtünkben jelen van, 300 biokémiai reakcióban játszik szerepet.

 

 

 

 

 

 

A testünkben lévő Mg 50-60%-a a csontokban tárolódik és csak kisebb mennyiség található a vérben. A magnézium fontos szerepet játszik többek között az egészséges csontok megőrzésében, a vérnyomás szabályozásában, a pihentető alvásban, a megfelelő vérkeringésben, bizonyos idegrendszeri funkciókban, az immunrendszer erősítésében, az izmok és a szív normális működésében, a D - vitamin felszívódásában, a CH-ok emésztésében.

 

A magnéziumhiány korai tünetei közé tartozik a zsibbadás, izomgörcs, szívritmuszavar. Korábbi tanulmányok eredményei azt mutatták ki, hogy legtöbb ember nem biztosítja szervezete számára a szükséges mennyiségű magnéziumot, mivel a legtöbb magyar állampolgárnak rossz az étrendje, ezért az utóbbi időben sok egészségügyi problémával szembesülhettem, ami nem volt ilyen gyakori az elmúlt években. Hiányának okai lehetnek még a túlzott mennyiségű alkohol fogyasztás, a nem megfelelően kontrolált diabétesz.

 

Az ideális napi mennyiség függ az életkortól és nemtől egyaránt, de eltérő mennyiségre van szüksége egy terhes vagy szoptató nőnek is. A magnézium létfontosságú szerepet játszik az anyagcserében, több mint 300 enzimben található meg szervezetünkben. Segít a testünk méregtelenítésében és növeli az energiaszintünket. Ez is segít az emésztésben.

 

Tehát miért is nem jutunk elég magnéziumhoz?

 

Régen a talajban megtalálható volt, ami manapság már nincs így. Az étkezés drasztikusan megváltozott, sokan nem fogyasztanak már dióféléket, babokat, magokat, makrélát, sötét leveles zöldeket és hasonló, magnéziumban gazdag ételeket.

Hiányának a leggyakoribb jelei: szorongás. asztma, vérrögök, bélbetegségek, kalciumhiány, zavartság, székrekedés, hólyaggyulladás depresszió, nehéz nyelés, szédülés, fáradtság, termékenység/koraszülés, magas vérnyomás, szívproblémák, hipertónia, alacsony vércukorszint, álmatlanság, máj és vesebetegség, memóriavesztés, migrén, izomgörcsök, hányinger, csontritkulás, személyiségváltozások, hangulati rendellenességek.

 

Hogyan emelhetjük a magnéziumszintet a szervezetben?


El kell kezdeni magnéziumban gazdag étrend kiegészítőket fogyasztani. Mindazonáltal legyen óvatos és kerülje az olyan ételeket, amelyekben nagy mennyiségben vannak tartósítószerek, cukor, glutén és búza.

Mindezek betartásával sokat segíthetünk szervezetünknek. Védjük hát testünk templomát!

Ha további részletekre, még több információra lenne szüksége a 70 3696099-os telefonszámon hívhatnak.

Székbíró Zsuzsanna

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

A víz fontosságáról


A szervezetünk egyik bástyája - Székbíró Zsuzsanna a probiotikumokról

 

Szódabikarbóna - a régi-új csodaszer

 

A gránátalma jótékony hatása


Tavaszra nyitó házi praktika - a chili avagy a Cayenne bors titkai

 

 
 
VH-Székbíró Zsuzsanna
 

Olvassa el ezt is!

5 fogyitipp a téli lerakódások eltüntetésére

5 fogyitipp a téli lerakódások eltüntetésére

Felszedtél pár kilót a téli hónapok alatt? Szeretnéd eltüntetni a felesleget? A következő öt...

Jubilál Közép Európa egyik legnagyobb agrárkiállítása

Jubilál Közép Európa egyik legnagyobb...

2018-ban huszonötödik alkalommal ad otthont a Hód-Mezőgazda Zrt. küllemében is lenyűgöző...
 

És ezt már olvasta?

Miért hagytuk, hogy így legyen? - A megszállás más megvilágításban
Miért hagytuk, hogy így legyen? - A megszállás más megvilágításban A magyar katonák két hónapig voltak csehszlovák területen. A sajtó a bevonulásról annak első napján csak egy szűkszavú, „mínuszos” hírben emlékezett meg. Képekkel.
 
90 éves Csende Lajos
90 éves Csende Lajos A háború alatt elvitték leventének, utána visszakerült Vásárhelyre. A helyi Közúttól ment nyugdíjba.
 
90 éves Somogyi Antal
90 éves Somogyi Antal Traktorosként kezdett dolgozni az Állami Gazdaságban. Itt ismerkedett meg feleségével, 1962-ben átköltöztek Hódmezővásárhelyre.
 
Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.