BulvárA szervezetünknek nélkülözhetetlen magnéziumról - Székbíró Zsuzsanna ajánlásával

2018. április 7., szombat
 
A szervezetünknek nélkülözhetetlen magnéziumról - Székbíró Zsuzsanna ajánlásával

A magnézium a nyolcadik leggyakrabban előforduló ásványi anyag a Földön és a negyedik leggyakoribb ásványi anyag az emberi szervezetben. Minden egyes sejtünkben jelen van, 300 biokémiai reakcióban játszik szerepet.

 

 

 

 

 

 

A testünkben lévő Mg 50-60%-a a csontokban tárolódik és csak kisebb mennyiség található a vérben. A magnézium fontos szerepet játszik többek között az egészséges csontok megőrzésében, a vérnyomás szabályozásában, a pihentető alvásban, a megfelelő vérkeringésben, bizonyos idegrendszeri funkciókban, az immunrendszer erősítésében, az izmok és a szív normális működésében, a D - vitamin felszívódásában, a CH-ok emésztésében.

 

A magnéziumhiány korai tünetei közé tartozik a zsibbadás, izomgörcs, szívritmuszavar. Korábbi tanulmányok eredményei azt mutatták ki, hogy legtöbb ember nem biztosítja szervezete számára a szükséges mennyiségű magnéziumot, mivel a legtöbb magyar állampolgárnak rossz az étrendje, ezért az utóbbi időben sok egészségügyi problémával szembesülhettem, ami nem volt ilyen gyakori az elmúlt években. Hiányának okai lehetnek még a túlzott mennyiségű alkohol fogyasztás, a nem megfelelően kontrolált diabétesz.

 

Az ideális napi mennyiség függ az életkortól és nemtől egyaránt, de eltérő mennyiségre van szüksége egy terhes vagy szoptató nőnek is. A magnézium létfontosságú szerepet játszik az anyagcserében, több mint 300 enzimben található meg szervezetünkben. Segít a testünk méregtelenítésében és növeli az energiaszintünket. Ez is segít az emésztésben.

 

Tehát miért is nem jutunk elég magnéziumhoz?

 

Régen a talajban megtalálható volt, ami manapság már nincs így. Az étkezés drasztikusan megváltozott, sokan nem fogyasztanak már dióféléket, babokat, magokat, makrélát, sötét leveles zöldeket és hasonló, magnéziumban gazdag ételeket.

Hiányának a leggyakoribb jelei: szorongás. asztma, vérrögök, bélbetegségek, kalciumhiány, zavartság, székrekedés, hólyaggyulladás depresszió, nehéz nyelés, szédülés, fáradtság, termékenység/koraszülés, magas vérnyomás, szívproblémák, hipertónia, alacsony vércukorszint, álmatlanság, máj és vesebetegség, memóriavesztés, migrén, izomgörcsök, hányinger, csontritkulás, személyiségváltozások, hangulati rendellenességek.

 

Hogyan emelhetjük a magnéziumszintet a szervezetben?


El kell kezdeni magnéziumban gazdag étrend kiegészítőket fogyasztani. Mindazonáltal legyen óvatos és kerülje az olyan ételeket, amelyekben nagy mennyiségben vannak tartósítószerek, cukor, glutén és búza.

Mindezek betartásával sokat segíthetünk szervezetünknek. Védjük hát testünk templomát!

Ha további részletekre, még több információra lenne szüksége a 70 3696099-os telefonszámon hívhatnak.

Székbíró Zsuzsanna

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

A víz fontosságáról


A szervezetünk egyik bástyája - Székbíró Zsuzsanna a probiotikumokról

 

Szódabikarbóna - a régi-új csodaszer

 

A gránátalma jótékony hatása


Tavaszra nyitó házi praktika - a chili avagy a Cayenne bors titkai

 

 
 
VH-Székbíró Zsuzsanna
 

Olvassa el ezt is!

5 fogyitipp a téli lerakódások eltüntetésére

5 fogyitipp a téli lerakódások eltüntetésére

Felszedtél pár kilót a téli hónapok alatt? Szeretnéd eltüntetni a felesleget? A következő öt...

Jubilál Közép Európa egyik legnagyobb agrárkiállítása

Jubilál Közép Európa egyik legnagyobb...

2018-ban huszonötödik alkalommal ad otthont a Hód-Mezőgazda Zrt. küllemében is lenyűgöző...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva kiderül
Egy hét múlva kiderül Idegenben kell kiharcolniuk a felsőházban maradást, mert Békés elleni meccsén az utolsó másodpercben egy bravúr hármassal nyertek a vendégek.
 
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja. Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket Nevét az irodalomkedvelő közönség 2012-től ismerhette meg, a Vásárhelyi Estékkel. Most új sorzatának második estje lesz április 23-án.
 
Aranyos Bóbiták
Aranyos Bóbiták Évek óta a deszki Maros Menti Fesztivál állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai. Idén a 8-10 éves csapat, a Bóbita csoport képviselte az intézményt.
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.