BulvárA szervezetünknek nélkülözhetetlen magnéziumról - Székbíró Zsuzsanna ajánlásával

2018. április 7., szombat
 
A szervezetünknek nélkülözhetetlen magnéziumról - Székbíró Zsuzsanna ajánlásával

A magnézium a nyolcadik leggyakrabban előforduló ásványi anyag a Földön és a negyedik leggyakoribb ásványi anyag az emberi szervezetben. Minden egyes sejtünkben jelen van, 300 biokémiai reakcióban játszik szerepet.

 

 

 

 

 

 

A testünkben lévő Mg 50-60%-a a csontokban tárolódik és csak kisebb mennyiség található a vérben. A magnézium fontos szerepet játszik többek között az egészséges csontok megőrzésében, a vérnyomás szabályozásában, a pihentető alvásban, a megfelelő vérkeringésben, bizonyos idegrendszeri funkciókban, az immunrendszer erősítésében, az izmok és a szív normális működésében, a D - vitamin felszívódásában, a CH-ok emésztésében.

 

A magnéziumhiány korai tünetei közé tartozik a zsibbadás, izomgörcs, szívritmuszavar. Korábbi tanulmányok eredményei azt mutatták ki, hogy legtöbb ember nem biztosítja szervezete számára a szükséges mennyiségű magnéziumot, mivel a legtöbb magyar állampolgárnak rossz az étrendje, ezért az utóbbi időben sok egészségügyi problémával szembesülhettem, ami nem volt ilyen gyakori az elmúlt években. Hiányának okai lehetnek még a túlzott mennyiségű alkohol fogyasztás, a nem megfelelően kontrolált diabétesz.

 

Az ideális napi mennyiség függ az életkortól és nemtől egyaránt, de eltérő mennyiségre van szüksége egy terhes vagy szoptató nőnek is. A magnézium létfontosságú szerepet játszik az anyagcserében, több mint 300 enzimben található meg szervezetünkben. Segít a testünk méregtelenítésében és növeli az energiaszintünket. Ez is segít az emésztésben.

 

Tehát miért is nem jutunk elég magnéziumhoz?

 

Régen a talajban megtalálható volt, ami manapság már nincs így. Az étkezés drasztikusan megváltozott, sokan nem fogyasztanak már dióféléket, babokat, magokat, makrélát, sötét leveles zöldeket és hasonló, magnéziumban gazdag ételeket.

Hiányának a leggyakoribb jelei: szorongás. asztma, vérrögök, bélbetegségek, kalciumhiány, zavartság, székrekedés, hólyaggyulladás depresszió, nehéz nyelés, szédülés, fáradtság, termékenység/koraszülés, magas vérnyomás, szívproblémák, hipertónia, alacsony vércukorszint, álmatlanság, máj és vesebetegség, memóriavesztés, migrén, izomgörcsök, hányinger, csontritkulás, személyiségváltozások, hangulati rendellenességek.

 

Hogyan emelhetjük a magnéziumszintet a szervezetben?


El kell kezdeni magnéziumban gazdag étrend kiegészítőket fogyasztani. Mindazonáltal legyen óvatos és kerülje az olyan ételeket, amelyekben nagy mennyiségben vannak tartósítószerek, cukor, glutén és búza.

Mindezek betartásával sokat segíthetünk szervezetünknek. Védjük hát testünk templomát!

Ha további részletekre, még több információra lenne szüksége a 70 3696099-os telefonszámon hívhatnak.

Székbíró Zsuzsanna

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

A víz fontosságáról


A szervezetünk egyik bástyája - Székbíró Zsuzsanna a probiotikumokról

 

Szódabikarbóna - a régi-új csodaszer

 

A gránátalma jótékony hatása


Tavaszra nyitó házi praktika - a chili avagy a Cayenne bors titkai

 

 
 
VH-Székbíró Zsuzsanna
 

Olvassa el ezt is!

5 fogyitipp a téli lerakódások eltüntetésére

5 fogyitipp a téli lerakódások eltüntetésére

Felszedtél pár kilót a téli hónapok alatt? Szeretnéd eltüntetni a felesleget? A következő öt...

Jubilál Közép Európa egyik legnagyobb agrárkiállítása

Jubilál Közép Európa egyik legnagyobb...

2018-ban huszonötödik alkalommal ad otthont a Hód-Mezőgazda Zrt. küllemében is lenyűgöző...
 

És ezt már olvasta?

90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.
 
90 éves Török Bálint
90 éves Török Bálint Ipari tanulóként végzett mint harisnyakötő. 1942 óta Kokron gyárban a későbbi Hódikötnél dolgozott. 1988-ban innen ment nyugdíjba.
 
Izgalmas kiállítások Szegeden
Izgalmas kiállítások Szegeden A nagy érdeklődésre való tekintettel nyári hosszabbított nyitva tartás mellett döntöttek a Móra-múzeumban és a Fekete házban. 
 
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban Hódmezővásárhely két iskolája é

nekkaraival képviselték Magyarországot a 29. Baden –Württenbergi Iskolai Kórustalálkozón, valamint a 11. Nemzetközi Dunafesztiválon.

 
95 éves Ollé Istvánné
95 éves Ollé Istvánné  Szüleivel és 6 testvérével 1957-ben költöztek Magyarországra, 1996-ba költözött Hódmezővásárhelyre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."