SportA nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál

2019. február 25., hétfő
 
A nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál

Kalandos túrán van túl a Boxing Gym Vásárhely küldöttsége. Négy fős magyar különítmény utazott múlt héten Moldáviába, a 21.Luscevschkii Memorial Nemzetközi ökölvívó tornára.

 

 

 

 

 

 

 

Az ukrán, a litván, a moldáv, az olasz, a fehérorosz és a román válogatottak tagjai mellett hazánkat két bokszoló, a vásárhelyi Kovács Pál és a korábban szegedi Oroyowe Isaac (Ziki) képviselte, két Boxing Gym-es szakvezető, Tóth Zsolt vezetőedző és Cserényi Csaba technikai vezető kíséretében.

 

A torna úgy tűnt, nem indul jól, mivel Ziki ugyan fölényesen győzött a litván egyetemi és vb, valamint ifi olimpiai ezüstérmessel, Balsis Vitalassal szemben, Kovács Pál azonban egy elég vitatott meccsen 3:2-es pontozással alulmaradt a Balsis Vitalassal vívott csatában.

A verseny főellenőre és a moldáv szövetség főtitkára azonban a meccset látva felülbírálta az eredményt, így Kovács Pál és Oroyowe Isaac is döntőt bokszolhatott. Ziki ezüstéremmel zárt, míg Kovács Pál megnyerte súlycsoportját, valamint egyben a torna legjobb ökölvívójának is megválasztották.

 

Tóth Zsolt a külföldi szereplést értékelve elmondta, tovább erősödtek a magyar (vásárhelyi) – nemzetközi ökölvívó kapcsolatok, a fehérorosz küldöttséggel valamint az olasz gárdával köttettet most barátság, így a csapat Rómába is meghívást kapott, közös edzőtáborozásra. Emellett a moldáv házigazdák is meghívásukról biztosították a magyar csapatot az összes ezt követő versenyre is.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Városi sportdíjak 2018.

Városi sportdíjak 2018.

A városvezetése ebben az évben is kitüntette azokat, akik bizonyították rátermettségüket...
Támogatókat várnak a vásárhelyi állatvédők

Támogatókat várnak a vásárhelyi állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete olyan támogatókat vár, akik akár...

 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.