SportA nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál

2019. február 25., hétfő
 
A nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál

Kalandos túrán van túl a Boxing Gym Vásárhely küldöttsége. Négy fős magyar különítmény utazott múlt héten Moldáviába, a 21.Luscevschkii Memorial Nemzetközi ökölvívó tornára.

 

 

 

 

 

 

 

Az ukrán, a litván, a moldáv, az olasz, a fehérorosz és a román válogatottak tagjai mellett hazánkat két bokszoló, a vásárhelyi Kovács Pál és a korábban szegedi Oroyowe Isaac (Ziki) képviselte, két Boxing Gym-es szakvezető, Tóth Zsolt vezetőedző és Cserényi Csaba technikai vezető kíséretében.

 

A torna úgy tűnt, nem indul jól, mivel Ziki ugyan fölényesen győzött a litván egyetemi és vb, valamint ifi olimpiai ezüstérmessel, Balsis Vitalassal szemben, Kovács Pál azonban egy elég vitatott meccsen 3:2-es pontozással alulmaradt a Balsis Vitalassal vívott csatában.

A verseny főellenőre és a moldáv szövetség főtitkára azonban a meccset látva felülbírálta az eredményt, így Kovács Pál és Oroyowe Isaac is döntőt bokszolhatott. Ziki ezüstéremmel zárt, míg Kovács Pál megnyerte súlycsoportját, valamint egyben a torna legjobb ökölvívójának is megválasztották.

 

Tóth Zsolt a külföldi szereplést értékelve elmondta, tovább erősödtek a magyar (vásárhelyi) – nemzetközi ökölvívó kapcsolatok, a fehérorosz küldöttséggel valamint az olasz gárdával köttettet most barátság, így a csapat Rómába is meghívást kapott, közös edzőtáborozásra. Emellett a moldáv házigazdák is meghívásukról biztosították a magyar csapatot az összes ezt követő versenyre is.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Városi sportdíjak 2018.

Városi sportdíjak 2018.

A városvezetése ebben az évben is kitüntette azokat, akik bizonyították rátermettségüket...
Támogatókat várnak a vásárhelyi állatvédők

Támogatókat várnak a vásárhelyi állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete olyan támogatókat vár, akik akár...

 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.