Kultúra, oktatásA Mártélyi Alkotóház évadnyitója

2019. június 5., szerda
 
A Mártélyi Alkotóház évadnyitója

Folytatódik a Hódmezővásárhelyi Alkotóház és Művésztelep programjainak sora. A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Mártélyi Alkotóház évadnyitó ünnepségét tartja június 7-én, pénteken 17 órától.

 

 

 

 


Köszöntőt mond: Tardy-Molnár Anna a MANK Nonprofit Kft. ügyvezetője, a házigazda Rapcsák Katalin a Hódmezővásárhelyi Alkotóház és Művésztelep vezetője lesz. Zenei közreműködő: Frankie Látó jazzhegedűs.

 

A Mártély Üdülőterületen lévő alkotóházban a program során „Napsütéses őszikék” címmel, Tornyai János kései alkotóperiódusáról a Szentendrei Régi Művésztelepen 1933-34-ben töltött időszakáról tart előadást Szabó Noémi, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum művészettörténésze.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tulajdonában lévő Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. jelentős összegű beruházása nyomán a Mártélyi Üdülőterület egyik gyöngyszeme lett a Mártélyi Alkotóház.

2015 július elején az avatásán Dr. Hóvári János, a MANK főigazgatója azt mondta: „A magyar kultúra nem csak egy koncepció, nem csak egy fogalom, amelyről könyveket lehet írni, elmélkedni lehet róla. A magyar kultúra megjelenik tárgyakban, festményekben, szobrokban, könyvekben, és mindezek mögött, hátterében ott vannak különféle kulturális koncepciók, kulturális pontok: mindenütt a Kárpát-medencében, azokon a helyeken, ahol a magyar kultúráért elődeink tettek. Mártély ezek közé a helyek közé tartozik”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

1920. június negyedike egyik legfájóbb...

A Nemzeti Összetartozás Napján, mint minden évben Hódmezővásárhely is megemlékezik Trianonról....
Megismétlődött a tavalyi történet

Megismétlődött a tavalyi történet

Hasonlóan a tavalyi évhez, még június első hetében sem szerepel a Katasztrófavédelem...
 

És ezt már olvasta?

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.