SportA küzdelmes döntetlen pontot ért

2019. november 3., vasárnap
 
A küzdelmes döntetlen pontot ért

A Levendula Hotel FKSE-Algyő ellen folytatta a HLKC az NB II-es női kézilabda-bajnokságot. Az őszi szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt rájuk. Így is történt, de a lányok harcossága és bátorsága pontot eredményezett.

 

 

 

 

 

 

Az egyik legnehezebb meccsként jellemezte Dankó Ervin vezetőedző az Algyő elleni párharcot. Nem hiába, bajnokaspiráns csapatról van szó, akik rutinosak, ügyesek és az azonnali NB I/B-s visszajutást tűzték ki célul. A bajnokságban ráadásul ennek fényében szerepelnek, minden meccsüket megnyerték, ráadásul sok esetben nagyarányú és magabiztos győzelmet aratva.

 

A szombati meccs a Balogh Imsi Sportcsarnokban is az ő góljaikkal kezdődött, a vásárhelyiek a harmadik percben köszöntek be Török Gabriella révén, ezt a gólt viszont újabb két algyői találat követte. Időt kért a HLKC, ami megtette a hatását, 12 percig nem született újabb algyői gól, köszönhetően a jó védekezésnek, Ádász Dia teljesítményének és az algyői hibáknak. A támadásuk is picit javult a 13. percre egyenlíteni tudtak.

 

Ezt követően felváltva estek a gólok, igaz a 22. percben a vezetést is átvették a vásárhelyiek, még ha csak időlegesen is. A parázs és körömrágós első félidő végén 10-10 állt az eredményjelzőn.

 

A fordulás utáni első 10 perc megint az Algyőé volt, 5 gólt szereztek és egyet sem kaptak. A HLKC viszont ebből is képes volt felállni, újból! Három perc alatt sikerült ledolgozni 2 gólosra a hátrányukat és a vásárhelyi lányok továbbharcoltak, a közönség legnagyobb örömére. A 47. percben átvették a vezetést! Igaz a vendégek gyorsan egyenlíteni tudtak és a hátralevő időben újabb gólváltások következtek, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrá pedig rendkívül izgalmasra sikerült. Egyik csapat támadása sem akart góllal zárulni, ráadásul 45 másodperccel a vége előtt az Algyő időt kért, ők támadtak, de hibáztak, aminek köszönhetően még talán volt fél perc arra, hogy felérjenek és megpróbáljanak gólt szerezni, a győzelemért támadtak a bajnokaspiráns ellen. Győzni nem sikerült, az utolsó pillanatban megeresztett lövésük nem volt pontos, de amit a pályán elértek a lányok az pontot érdemelt! 25-25 lett a vége, egy remek Algyő ellen, nem csoda, hogy a közönségben volt, aki állva tapsolta a lányokat. Rászolgáltak, hatalmasat küzdöttek és igazi csapatként, a végsőkig küzdöttek és helyt álltak.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Levendula Hotel FKSE-Algyő 25-25 (10-10) 
Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport

 

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács, Csáki 4, Szabó 3, Lukács 2, Nagy 2, Török 3, Dankó, Papp, Baráth 2, Vörös, Földesi, Mike 9, Kovács, Rácz
Edző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Gratulálnom kell a lányoknak, mert szép lassan visszacsempészik Hódmezővásárhelyre a kézilabdát. Harcosan és bátran játszottunk a nagynevű ellenfelünkkel. Soha nem adtuk fel csatát és ez nagy erény. Köszönjük a szép számú közönségünknek a fantasztikus szurkolást!”

 
 
Forrás: hlkc
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

Egy kiállítás arról, hogy többek között a hódmezővásárhelyi emberek miként nyújtottak segítséget 1989-ben a határ túloldalán élőknek.
Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Huszonnégy előadó - köztük két  vásárhelyi kislány - jutott tovább a Fölszállott a páva új gyerekévadának első adásából.
Sikerrel vette az akadályt a Kosársuli

Sikerrel vette az akadályt a Kosársuli

A KTE-Duna Aszfalt látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. A találkozó tétje a továbbjutás volt a Hepp Kupában. Szoros volt a végeredmény.
Szalakóta Látogatóközpont épült a Fehér-tónál

Szalakóta Látogatóközpont épült a Fehér-tónál

Idén 8. alkalommal rendezik meg a Fehértavi Darvadozást. Ebből az alkalomból családi rpogramokkal fűszerezve, a Fehér-tó mellett ünnepélyesen átadják  a Szalakóta Látogatóközpontot
 

És ezt már olvasta?

Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.
 
Elárul a tested
Elárul a tested Míg a szavak a gondolatainkat, addig a testnyelvvel az érzéseinket fejezzük ki. Számtalan gyakorlati tudnivalóval fűszerezett előadással fejeződött be a Lélekbérlet.
 
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer

November 10-én rendezte meg a Promenád TSE Hódmezővásárhelyen a XIV. Fekete Sas Kupa klubközi táncversenyt. Eredmények.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Baleset a mártélyi úton
Baleset a mártélyi úton Két személyt szállítottak kórházba, amikor - valószínű a sebesség helytelen megválasztása miatt - fának csapódott egy autó Hódmezővásárhely külterületén.
 
Átadták a felújított Rárósi utat
Átadták a felújított Rárósi utat Hagyomány lett, hogy a megépült, vagy felújított utakat lelkes csapat közös kerékpározással is felavatja. November 9-én a polgármester átadta a felújított Rárósi utat.
 
Megint egy győzelem, megint egy vereség
Megint egy győzelem, megint egy vereség Cegléden lépett pályára pénteken U20-as, valamint felnőttcsapatunk. Kettősség jellemezte a két találkozót.