Kultúra, oktatásA Klímanócskák program sikerének újabb állomása

2018. november 2., péntek
 
A Klímanócskák program sikerének újabb állomása

Október 28-án immár második alkalommal nyitotta meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál, amelynek fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke.

 

 

 

 

 


Budapesten, a belvárosban, az Akvárium Klubban az ingyenes, ismeretterjesztő, családi rendezvény, könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket adott – hiteles szakértők segítségével – a környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhatnak Földünk megőrzéséhez.

 

Az egész család számára kínáltak hasznos érdekes és szórakoztató programokat, ismeretterjesztő előadásokat. Ez utóbbira 25 előadót hívtak meg, köztük a Bozókiné Szabó Ildikót, a hódmezővásárhelyi Szent István téri Óvoda szakmai vezetőjét. Az általa kidolgozott és nemcsak hazai, hanem nemzetközi sikereket is elért Klimanócska programról tartott bemutató előadást.

 

Többször írtunk a "Klímanócska" programcsomagról, amelynek a céljai többrétűek, és ezeket izgalmas feladatokon keresztül valósítják meg az óvodások. Például a környezetvédelem jeles „zöld” napjainak megünneplésén keresztül magának a környezet- és természetvédelemnek a népszerűsítésével. Ismeretterjesztő előadások, vetélkedők, egyéb programok szervezése révén az óvoda „nyitása”, azaz a Hódmezővásárhelyen működő más, nem csak oktatási intézményekhez tartozó diákok, pedagógusok, szülők, valamint a felnőtt lakosság megszólítása.

 

Bozókiné Szabó Ildikó, aki egyúttal az országos klímareferens hálózat oktatási és szemléletformáló tagozat vezetője, a Vásárhelyi Híreknek elmondta: „az óvodai nevelés legfontosabb eleme, hogy a gyermekek spontán érdeklődésére, kíváncsiságára, érzelmeire megismerési vágyára épít. Megtapasztaltam, hogy az óvodai tanulást cselekvésre, személyes helyzetekben szerzett konkrét tapasztalatokra építsem. A gyerekeket alkalmassá kell tenni a megfigyelésre, a megfigyelésre szoktatással lehetővé tehessem számukra, hogy maguk fedezzék fel környezetüket.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és...
Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Egyik közkedvelt zöldségféle volt és manapság is az a tök. Elmondhatjuk, hogy a tök...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.