BulvárA Kertvárosi iskolában jártak az állatvédők

2019. február 26., kedd
 
A Kertvárosi iskolában jártak az állatvédők

Február 25-én délelőtt a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjait látogatta meg a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a felelős állattartás jegyében. 

 

 

 

 

A diákok korábban részt vettek az „Egy aranyos tüskés” című rajzpályázaton, amelyen különdíjban részesültek.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, az ivartalanítás fontosságára hívták fel a figyelmet és arra, hogy például egy kisiskolás korú fiatal, ha rossz állattartást vagy állatkínzást tapasztal, kihez és milyen módon fordulhat segítségért. Hozzátette, mindez rajtunk, rajtuk múlik, hiszen egy állat nem tud önállóan segítséget kérni.

 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete folyamatosan végzi az oktatói prevenciós programjait, már márciusra is van több oktatási intézmény, ahol gyerekeket, fiatal felnőtteket szólítanak majd meg. A többi között jövő hónapban a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára is ellátogatnak.

 

A szervezet szerint hosszú távon csak és kizárólag a megelőző tevékenységekkel érhetnek el hatásos eredményt Magyarországon az állatvédelem területén, kiemelve a fiatalok megszólítását, szemléletformálását és az ivartalanítást.

 
 
Forrás: Kovács Péter
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

Kellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

A lilák a szezon legsúlyosabb zakóját mérték az enerváltan teljesítő vásárhelyiekre....
...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

...mind hősök vagyunk, csupán a forma...

A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.