BulvárA Kertvárosi iskolában jártak az állatvédők

2019. február 26., kedd
 
A Kertvárosi iskolában jártak az állatvédők

Február 25-én délelőtt a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjait látogatta meg a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a felelős állattartás jegyében. 

 

 

 

 

A diákok korábban részt vettek az „Egy aranyos tüskés” című rajzpályázaton, amelyen különdíjban részesültek.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, az ivartalanítás fontosságára hívták fel a figyelmet és arra, hogy például egy kisiskolás korú fiatal, ha rossz állattartást vagy állatkínzást tapasztal, kihez és milyen módon fordulhat segítségért. Hozzátette, mindez rajtunk, rajtuk múlik, hiszen egy állat nem tud önállóan segítséget kérni.

 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete folyamatosan végzi az oktatói prevenciós programjait, már márciusra is van több oktatási intézmény, ahol gyerekeket, fiatal felnőtteket szólítanak majd meg. A többi között jövő hónapban a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára is ellátogatnak.

 

A szervezet szerint hosszú távon csak és kizárólag a megelőző tevékenységekkel érhetnek el hatásos eredményt Magyarországon az állatvédelem területén, kiemelve a fiatalok megszólítását, szemléletformálását és az ivartalanítást.

 
 
Forrás: Kovács Péter
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

Kellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

A lilák a szezon legsúlyosabb zakóját mérték az enerváltan teljesítő vásárhelyiekre....
...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

...mind hősök vagyunk, csupán a forma...

A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.