SportA harmadik győzelem a tét

2017. november 10., péntek
 
A harmadik győzelem a tét

A Győr lesz a Vásárhelyi Kosársuli ellenfele a szombat 18:30-kor kezdődő bajnokin a Hódtói Sportcsarnokban. Utasi Gábor fiai szeretnék megszerezni idei harmadik győzelmüket az összecsapáson.

 

 

 

 

Igencsak össze kell kapnia magát a Vásárhelyi Kosársulinak, ha teljesíteni akarja a szezon előtt kitűzött célt, mely szerint a legjobb 8 között végeznének a bajnokságban. Utasi Gábor fiai egyelőre ettől még messze vannak, de szombaton, a 18:30-kor kezdődő bajnokin újabb lépést tehetnek az elit csoport felsőháza felé, ha megverik a Győrt a Hódtói Sportcsarnokban.

A győriek egyelőre pozitív mérleggel állnak a tabella 7. helyén(4-3). Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tartozhatnának a kiírás szűkebb elitjéhez az átalakítás után igencsak erőssé vált 14 csapatos elit B csoportban. Eddig a Nyíregyháza, az Oroszlány és az előző két együttesnél azért néhány árnyalattal gyengébbnek mondható Pécs állta útjukat. Az összecsúszott mezőnyben nem könnyű idegenben diadalmaskodni, ezt mutatta a Baranya megyeiek elleni fiaskó is. A Békés, az MTK, a Honvéd és a Nagykőrös viszont lógó orral hagyta el a pályát a duntántúliak elleni derbit követően. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC keretéből eddig Gáll, Nárai, Ruják és Csaba szerezte a pontok nagy részét, így szombaton is ők vihetik majd a prímet. Már amennyiben a Kosársuli játékosai hagyják nekik.

 

A találkozó előtt a szegedi kosaras dinasztia, a Molnár család legfiatalabb tagjával, a tavasszal a kék-sárgákhoz érkezett Molnár Bencével beszélgettünk.

 

- A tavalyi szezonban csatlakoztál a csapathoz, és már tavasszal is látszott, hogy egyre jobban felveszed a ritmust. Ebben a szezonban pedig a korábbinál is nagyobb szerepet kapsz. Hogyan látod mennyi van még benned, hová tudsz még fejlődni?

- Egy kisebb kihagyás után, a tavalyi szezon második felében jöttem Vásárhelyre, ami jó döntésnek bizonyult. Sok játékost ismertem a keretből, és rögtön kiderült, hogy remek társaságról van szó, így könnyű volt felvenni a ritmust. Az idei szezonra a szakmai stábnak már volt ideje megismerni, tudják, hogy mik az erősségeim, így egyre több bizalmat kapok, amivel igyekszem is élni. Úgy érzem sok van még bennem és a csapatban is. Próbáljuk kihozni magunkból a maximumot az igencsak megerősödött és átalakított bajnokságban.

 

- A sportágat olvasni tudók már tavasszal is láthatták, hogy igencsak jó szemed van a pályán, ráadásul elég fürgén mozogsz, de mi az, amin még szeretnél javítani?

- 24 évesen úgy érzem, még a játék minden elemében kell és tudok is fejlődni. Ehhez pedig minden szempontból jó helyen vagyok, mivel akkor tud egy játékos fejlődni, ha lehetőséget kap a pályán, és erre nem is lehet panaszom.

 

- Ebben az idényben a korábbiaknál sokkal erősebb mezőny jött össze, igencsak kiegyenlítettek az erőviszonyok. Egyelőre 2-5-ös mutatóval álltok a tabellán. Mi jelenti a legnagyobb kihívást a csapatnak?

- Igen tavaly sikerült kiharcolnunk, hogy a B csoport kiemelt bajnokságában játszhassunk, így idén jóval erősebb a mezőny. A 2-5-ös mérleg kicsit csalóka lehet, mert nehéz volt a sorsolásunk. Az első négy meccsből hármat idegenben játszottunk, igy nehezen indult a szezon, hazai pályán viszont két győzelem mellett a bajnokesélyes Oroszlányt is megszorongattuk. A legnagyobb kihívás, hogy a hazai formánkat idegenben is át tudjuk menteni es tudjunk vendégként is meccseket nyerni.

 

- A hétvégén a Győr érkezik Vásárhelyre. Hogyan készültök a meccsre?

-A Győr erős csapat, több volt A csoportos játékossal, de hazai pályán leginkább a saját játékunkkal kell törődnünk, keményen es fegyelmezetten akarunk játszani. Természetesen itthon mindenképp nyerni szeretnénk, az előző szezonban a rájátszásban is összekerültünk a Győrrel igy tudjuk ki mire képes náluk. Tapasztalt kulcsembereik vannak, ha őket sikerül megfognunk és a saját játékunkat játszani, az győzelmet érhet szombat este.

 

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Élhető, biztonságos és igazságos ország ígéretével

Élhető, biztonságos és igazságos ország...

Újabb programpontokat ismertetett a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje november 9-én...
Még tizenkét év adósság

Még tizenkét év adósság

Mindszenttel és Székkutassal közösen 2029-ig éves bontásban Hódmezővásárhelynek törleszteni...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Városi Népdaléneklési Verseny 2018
Városi Népdaléneklési Verseny 2018 Nagy hagyománya van Vásárhelyen a Népdaléneklési Versenynek. A BFMK-ban április  20-án sok hónapos felkészülés eredményét hallhattuk. Eredményekkel!
 
Ismét látogathatók a kórházi fekvőbetegek
Ismét látogathatók a kórházi fekvőbetegek Csongrád megye valamennyi egészségügyi intézményében feloldották a látogatási tilalmat. A megyében is jelentősen csökkent a betegek száma.
 
Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel szemben
Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel szemben Az udvaron magához vette a falhoz támasztott ásót és annak élével az ágyban fekvő idős férfit legalább tizenkét alkalommal fejen, illetve felsőtesten ütötte.
 
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben Vonat helyett két és félhónapig buszozás Szeged- Hódmezővásárhely, illetve Mártély, Mindszent, Szegvár, Szentes irányában.
 
90 éves Dezső Sándor Imréné
90 éves Dezső Sándor Imréné Gyermekként 6 testvérével a batidai  tanyavilágban  éltek.
 
Dulakodás és szurkálás Vásárhelyen
Dulakodás és szurkálás Vásárhelyen

Előzetes szóváltást követően több alkalommal megszúrta vitapartnerét egy helybeli férfi Hódmezővásárhelyen. A súlyos sérüléseket okozó elkövetőt elfogták.

 

 
Mátyáshalomtól a Tudás kertjéig - Gál József könyvbemutatója
Mátyáshalomtól a Tudás kertjéig - Gál József könyvbemutatója Tanyai tanítóként, majd tanfelügyelőként, illetve városi művelődési osztály vezetőjeként, emlékirata a pártállami korszak mindennapjaiba enged bepillantást. Képekkel.