Félperces95 éves Radics János

2019. július 5., péntek
 
95 éves Radics János

Radics János 1924. július 5-én született.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai is köszöntötték.

 

 

 

 

 

János bácsi Hódmezővásárhelyen született, egyszerű családban tanyán nevelkedett 7 testvérével. Katonának állt, majd 1949-ben ismerte meg feleségét, akivel 1950-ben összeházasodtak, egy leány gyermekük született és 2 fiú unokával büszkélkedhet. 

 

1953-85-ig a MÁV-nál dolgozott vasútépítőként, innen is ment nyugdíjba. A fő foglakozása mellett egyéb munkákat is vállalt: ezermester volt, a saját házukat is ő maga építette; emellett mezőgazdasági munkákat is vállalt.

Hobbi szinten szabad idejében cirokseprűket kötött és sokan kérték a segítségét disznóvágások alkalmával is.

János bácsi a mai napig nagyon szeret kertészkedni, veteményese van, amelyet ő maga gondoz. Két évvel ezelőtt még állatokat is tartott otthon.

Az élet nehézségei ellenére  is nagyon jó egészségnek örvend és remek humorérzékkel rendelkezik.

 

 

Olvassa el ezt is!

Ember a fényképek mögött - Hommage á Plohn József

Ember a fényképek mögött - Hommage á...

A Plohn műterem 75 éve című kiállítás helyszínén a fényképészmester...
Elhunyt Ágoston Lajos

Elhunyt Ágoston Lajos

Hosszan tartó, súlyos betegség után 74 éves korában elhunyt a hazai rádióamatőr mozgalom doyenje, a...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.