Félperces90 éves Tehes Istvánné

2019. július 2., kedd
 
90 éves Tehes Istvánné

Tehes Istvánné 1929. június 30-án született.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai is köszöntötték.

 

 

 

 

 

Tehes Istvánné, született Miklós Anna most ünnepelte születésnapját. Anna néni Tápén  született  hét gyermekes családban nőtt fel.

 

Szülei földműveléssel foglalkoztak Tápén. Anna néni nyolc osztályt végzett, ezt követően a falu kántoránál szolgált, ahol gyerekekre vigyázott és főzött.

1950-ben a Szegedi Konzervgyárba kezdett dolgozni, majd 10 év után átkerült a Pickbe. 1954-ben kötött házasságot, két gyermekük született, négy unokája és egy dédunokája van.

 

Az otthonba való beköltözéséről maga döntött. Anna néni nagyon jó egészségnek örvend, szeret kézimunkázni, szellemi frissességét keresztrejtvényfejtéssel, és regények olvasásával tartja fenn. Életvidám személyiség mindenki nagyon szereti, nagyon jól érzi magát az otthonban.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Július elsejétől indult a parlagfűves területek felderítése

Július elsejétől indult a parlagfűves...

Milliós bírság is lehet. A helikopteres ellenőrzés mellett, idén először drón is segíti Csongrád...
Ennivaló receptjeink - Sárgabarack torta citromos túrókrémmel

Ennivaló receptjeink - Sárgabarack torta...

Angéla: "Amit most hozok, tök egyszerű, helyettünk készíti el szinte magát, nem sütjük, és...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.