Félperces90 éves Süli Józsefné

2019. június 5., szerda
 
90 éves Süli Józsefné

Süli Józsefné 1929. június 4-én született.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai is köszöntötték.

 

 

 

 

 

 

Süli Józsefné Kopasz Mária Csengelén született. Szegény családban nőtt fel, ketten voltak testvérek. Szülei földműveléssel foglalkoztak, a nyolc osztály elvégzése után ő is a mezőgazdaságban dolgozott.

 

17 évesen férjhez ment, Kömpöcön éltek három évig, ahol házastársával szintén mezőgazdaságban dolgoztak. Húszéves volt, mikor Hódmezővásárhelyre költöztek, a sóshalmi tanyavilágban éltek. Két gyermekük született, négy unokájuk van.

 

Az Apolló Cipőgyárban dolgozott papucskészítőként, férje a Délép-nél dolgozott. Annyira megtetszett a papucskészítés, hogy továbbiakban kisiparosként dolgozott és készítette a fapapucsokat, akkor már házastársával együtt. A szakma elismerte, 30 évig vállalkozóként dolgoztak.

 

Nyugdíjba vonulásuk után otthon a ház körüli munkákban találták meg a mindennapi kikapcsolódásukat. Józsi bácsival 73 éve élnek boldog házasságban. Marika néni nagyon jó egészségnek örvend, nagyon szeret olvasni, érdeklik a természetgyógyászattal kapcsolatos kiadványok.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

1920. június negyedike egyik legfájóbb...

A Nemzeti Összetartozás Napján, mint minden évben Hódmezővásárhely is megemlékezik Trianonról....
Irtó nagy irtás lesz

Irtó nagy irtás lesz

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal megrendelte a melegködös szúnyoggyérítést...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.