Félperces90 éves Gyovai Ferenc

2019. október 19., szombat
 
90 éves Gyovai Ferenc

1929. 10.16-án Hódmezővásárhelyen született. Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai is köszöntötték.

 

 

 

 

 

A háromgyermekes családban, szüleivel, testvéreivel a répásháti tanyavilágban éltek. Elemi iskolába a Szikáncsi Általános Iskolába járt, ahol hamar kiderült, hogy nagyon jó tanuló.

Ösztöndíjjal bekerült az Állami Gimnáziumba Szentesre, majd a Gödőllői Agráregyetemen szerzett diplomát. 1955-ben elhelyezkedett a Kopáncsi Gazdaságban, mint főagronómus. Ezt követően a városi tanácsnál mezőgazdasági osztályvezetőként dolgozott. 1957-ben házasodott, két gyermekük született.

 

Hét unokája és egy dédunokája van. Feri bácsi 17 éve egyedül él. Nagyon jó egészségnek örvend, a mai napig aktívan dolgozik a mezőgazdaságban.

A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

90 éves Asztalos Sándorné

90 éves Asztalos Sándorné

1929. 10.16-án született a mórahalmi tanyavilágban. Születésnapját 94 éves férjével együtt ünnepelte.
Megjelent a kormányrendelet a nyugdíjprémiumról

Megjelent a kormányrendelet a nyugdíjprémiumról

A számítások szerint, jelentősen több pénzt kapnának havonta a nyugdíjasok, ha az Orbán-kormány nem törölte volna el a nyugdíjszámítás korábbi módszerét 2010-ben.
Ahol a jutalom az éjszakai menetelés

Ahol a jutalom az éjszakai menetelés

A Sniper című világhírű „túlélős” film játszódott le a napokban a Sándorfalva térségében lévő gyakorlótéren, ahol a hódmezővásárhelyi 62. lövészzászlóalj, 2. lövészszázada a túlélés alapjait gyakorolta.
Isten hozott benneteket!

Isten hozott benneteket!

Felszabadult örömkönnyek, kenyérszentelés, állampolgársági eskütétel, szent istváni üzenet. A Vásárhelyi Hírek kamerája rögzítette a sokak számára emlékezetes és megható délelőttöt.  Videó összeállítás!

 

És ezt már olvasta?

Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.
 
Kétszeres pontgyőzelem
Kétszeres pontgyőzelem Szombaton hazai pályán, a Szeghalom ellen folytatta a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club NB II-es felnőtt csapata a bajnokságot.
 
Marad a szülészet Vásárhelyen
Marad a szülészet Vásárhelyen Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a Kórházfenntartó egy, még nem publikus  munkaanyagban.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 
Értékelték az Őszi Tárlatot
Értékelték az Őszi Tárlatot A kurátorok a kiállítást négy fő szempont mentén vitatták meg: színvonal, rendezés, katalógus, milyen legyen jövőre.