Közélet60 éves a Virág utcai óvoda

2017. november 6., hétfő
 
60 éves a Virág utcai óvoda

60 éves a Mária Valéria Keresztény Óvoda. Az Árpád-házi Szent Margitról nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációja fenntartásában működő óvoda a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kiállítással és műsorral ünnepelte a kerek évfordulót.

 

 

 

 

 

A Hódmezővásárhelyen a Virág utcai intézmény 1957-től fogadja a gyerekeket. Az óvoda jelenlegi vezetője Magyar Éva.

 

A kicsik mellett fellépett Georgita Orsolya operaénekesnő, aki egykoron ebben az óvodában töltött több esztendőt. Az énekesnőt zongorán Borsos Annamária kísérte, akinek édesanyja volt az óvoda első vezető óvónője. A rajz és a festészet is nagyon közel állt hozzá. Ezúttal a Művelődési Központ első emeletén 30 alkotását láthatták az ünnepi estre érkezők.

Mint arról írtunk, a Virág utcai óvoda épületén 100 milliós felújítás folyik, amelynek részeként nyílászáró cserére, fűtéskorszerűsítésre, tetőszigetelésre, a főépület homlokzatának felújítására kerül sor. A 100 % an támogatott korszerűsítés finanszírozását egy a fenntartó által nyert KEHOP pályázat tette lehetővé.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hadra fogható a szemeteslapát

Hadra fogható a szemeteslapát

Utcai harcok zajlanak Vásárhelyen. A város gondozott közterületeibe belerondító, gonosz,...
Hatperces parasztvakítás

Hatperces parasztvakítás

Már a NIF válasza előtt elhangzott a városvezetés részéről, hogy nem lesz itt megálló, nem lesz helyi...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Városi Népdaléneklési Verseny 2018
Városi Népdaléneklési Verseny 2018 Nagy hagyománya van Vásárhelyen a Népdaléneklési Versenynek. A BFMK-ban április  20-án sok hónapos felkészülés eredményét hallhattuk. Eredményekkel!
 
Ismét látogathatók a kórházi fekvőbetegek
Ismét látogathatók a kórházi fekvőbetegek Csongrád megye valamennyi egészségügyi intézményében feloldották a látogatási tilalmat. A megyében is jelentősen csökkent a betegek száma.
 
Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel szemben
Vádat emeltek a brutális vásárhelyi nővel szemben Az udvaron magához vette a falhoz támasztott ásót és annak élével az ágyban fekvő idős férfit legalább tizenkét alkalommal fejen, illetve felsőtesten ütötte.
 
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben
Áprilistól jelentős változások a vasútközlekedésben Vonat helyett két és félhónapig buszozás Szeged- Hódmezővásárhely, illetve Mártély, Mindszent, Szegvár, Szentes irányában.
 
90 éves Dezső Sándor Imréné
90 éves Dezső Sándor Imréné Gyermekként 6 testvérével a batidai  tanyavilágban  éltek.
 
Dulakodás és szurkálás Vásárhelyen
Dulakodás és szurkálás Vásárhelyen

Előzetes szóváltást követően több alkalommal megszúrta vitapartnerét egy helybeli férfi Hódmezővásárhelyen. A súlyos sérüléseket okozó elkövetőt elfogták.

 

 
Mátyáshalomtól a Tudás kertjéig - Gál József könyvbemutatója
Mátyáshalomtól a Tudás kertjéig - Gál József könyvbemutatója Tanyai tanítóként, majd tanfelügyelőként, illetve városi művelődési osztály vezetőjeként, emlékirata a pártállami korszak mindennapjaiba enged bepillantást. Képekkel.