Kultúra, oktatás57. Diplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

2019. január 26., szombat
 
57. Diplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara diplomaátadó ünnepséget tartott január 25-én délután a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

 

 

 

 

 

 

 

 

A meghívott vendégek között Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes, valamint Márki-Zay Péter polgármester is jelen volt. A polgármester is köszöntötte a frissdiplomásokat.

 

Idén volt a kar életében az 57. diplomaátadó, amelyen hatvankét diák vette át diplomáját, illetve az elvégzett szemesztereket igazoló okleveleket.

Mint köztudott, a diploma átvételének feltétele a középfokú nyelvvizsga, amely a végzősök közül 43 hallgatónak meg is volt. A többiek a következő időszakban még pótolhatják az akkreditált nyelvvizsgát.

(Érdemes megjegyezni, hogy éppen a diploma megszerzése miatt sok felvételiző úgy gondolkodik, hogy már a felsőoktatási felvételijébe belekalkulálja a nyelvvizsgát. Idén a felvételi jelentkezés határideje 2019. február 15-e, de a nyelvvizsga-bizonyítványokat később is van lehetőség feltölteni. A hiányzó dokumentumokat egészen 2019. július 10-ig feltölthetik a felvételizők.)

 

A 62 hallgató mezőgazdasági mérnöki és vadgazda mérnöki alapszakon végzett a Karon. Dr. habil. Horváth József dékán a hallgatóknak útravalóul többek között azt mondta: „…azt kívánom, hogy a munkájukat mindig hideg fejjel, meleg szívvel, és tiszta kézzel végezzék.”

 

Az ünnepségen a hagyományok szerint kitüntetéseket, ösztöndíjakat, díszokleveleket adtak át.

Szilágyi Szabina végzős mezőgazdasági mérnök hallgató, kimagasló tanulmányi eredménye, tudományos tevékenysége és közösségi munkája elismeréseként Discipuli Pro Universitate díjban részesült. A díjat Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes adta át.

 

Masa Nóra III. évfolyamos mezőgazdasági mérnöki szakos hallgató, kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményei, a szakma iránt tanúsított elkötelezettsége elismeréseként Bonafarm ösztöndíjban részesült.

 

Ádám János, a Bonafarm Mezőgazdaság vezérigazgatója részére, az SZTE Mezőgazdasági Karának több éves kiemelkedő szakmai és anyagi támogatásáért, nagyrabecsülésük jeleként a Kar Tiszteletbeli Polgára kitüntető címet adományozta.

A Mezőgazdasági Kar jogelődjében 50 évvel ezelőtt végzettek részére, munkásságuk elismeréseként jubileumi díszoklevelet adtak át. Összesen 35 fő részesült díszoklevélben, akik nevében Rozsnyai Sándor, az Agro-M Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Szinte minden évben történik csalás tűzifával. Most egy 2017-es, sok károsultat érintő ügyben emelt...
Kitörési pontokkal a még hatékonyabb gazdaságért

Kitörési pontokkal a még hatékonyabb...

Megtartotta Gazdasági Évnyitóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.