Kultúra, oktatás57. Diplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

2019. január 26., szombat
 
57. Diplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara diplomaátadó ünnepséget tartott január 25-én délután a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

 

 

 

 

 

 

 

 

A meghívott vendégek között Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes, valamint Márki-Zay Péter polgármester is jelen volt. A polgármester is köszöntötte a frissdiplomásokat.

 

Idén volt a kar életében az 57. diplomaátadó, amelyen hatvankét diák vette át diplomáját, illetve az elvégzett szemesztereket igazoló okleveleket.

Mint köztudott, a diploma átvételének feltétele a középfokú nyelvvizsga, amely a végzősök közül 43 hallgatónak meg is volt. A többiek a következő időszakban még pótolhatják az akkreditált nyelvvizsgát.

(Érdemes megjegyezni, hogy éppen a diploma megszerzése miatt sok felvételiző úgy gondolkodik, hogy már a felsőoktatási felvételijébe belekalkulálja a nyelvvizsgát. Idén a felvételi jelentkezés határideje 2019. február 15-e, de a nyelvvizsga-bizonyítványokat később is van lehetőség feltölteni. A hiányzó dokumentumokat egészen 2019. július 10-ig feltölthetik a felvételizők.)

 

A 62 hallgató mezőgazdasági mérnöki és vadgazda mérnöki alapszakon végzett a Karon. Dr. habil. Horváth József dékán a hallgatóknak útravalóul többek között azt mondta: „…azt kívánom, hogy a munkájukat mindig hideg fejjel, meleg szívvel, és tiszta kézzel végezzék.”

 

Az ünnepségen a hagyományok szerint kitüntetéseket, ösztöndíjakat, díszokleveleket adtak át.

Szilágyi Szabina végzős mezőgazdasági mérnök hallgató, kimagasló tanulmányi eredménye, tudományos tevékenysége és közösségi munkája elismeréseként Discipuli Pro Universitate díjban részesült. A díjat Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes adta át.

 

Masa Nóra III. évfolyamos mezőgazdasági mérnöki szakos hallgató, kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményei, a szakma iránt tanúsított elkötelezettsége elismeréseként Bonafarm ösztöndíjban részesült.

 

Ádám János, a Bonafarm Mezőgazdaság vezérigazgatója részére, az SZTE Mezőgazdasági Karának több éves kiemelkedő szakmai és anyagi támogatásáért, nagyrabecsülésük jeleként a Kar Tiszteletbeli Polgára kitüntető címet adományozta.

A Mezőgazdasági Kar jogelődjében 50 évvel ezelőtt végzettek részére, munkásságuk elismeréseként jubileumi díszoklevelet adtak át. Összesen 35 fő részesült díszoklevélben, akik nevében Rozsnyai Sándor, az Agro-M Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Szinte minden évben történik csalás tűzifával. Most egy 2017-es, sok károsultat érintő ügyben emelt...
Kitörési pontokkal a még hatékonyabb gazdaságért

Kitörési pontokkal a még hatékonyabb...

Megtartotta Gazdasági Évnyitóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.