Kultúra, oktatás57. Diplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

2019. január 26., szombat
 
57. Diplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara diplomaátadó ünnepséget tartott január 25-én délután a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

 

 

 

 

 

 

 

 

A meghívott vendégek között Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes, valamint Márki-Zay Péter polgármester is jelen volt. A polgármester is köszöntötte a frissdiplomásokat.

 

Idén volt a kar életében az 57. diplomaátadó, amelyen hatvankét diák vette át diplomáját, illetve az elvégzett szemesztereket igazoló okleveleket.

Mint köztudott, a diploma átvételének feltétele a középfokú nyelvvizsga, amely a végzősök közül 43 hallgatónak meg is volt. A többiek a következő időszakban még pótolhatják az akkreditált nyelvvizsgát.

(Érdemes megjegyezni, hogy éppen a diploma megszerzése miatt sok felvételiző úgy gondolkodik, hogy már a felsőoktatási felvételijébe belekalkulálja a nyelvvizsgát. Idén a felvételi jelentkezés határideje 2019. február 15-e, de a nyelvvizsga-bizonyítványokat később is van lehetőség feltölteni. A hiányzó dokumentumokat egészen 2019. július 10-ig feltölthetik a felvételizők.)

 

A 62 hallgató mezőgazdasági mérnöki és vadgazda mérnöki alapszakon végzett a Karon. Dr. habil. Horváth József dékán a hallgatóknak útravalóul többek között azt mondta: „…azt kívánom, hogy a munkájukat mindig hideg fejjel, meleg szívvel, és tiszta kézzel végezzék.”

 

Az ünnepségen a hagyományok szerint kitüntetéseket, ösztöndíjakat, díszokleveleket adtak át.

Szilágyi Szabina végzős mezőgazdasági mérnök hallgató, kimagasló tanulmányi eredménye, tudományos tevékenysége és közösségi munkája elismeréseként Discipuli Pro Universitate díjban részesült. A díjat Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes adta át.

 

Masa Nóra III. évfolyamos mezőgazdasági mérnöki szakos hallgató, kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményei, a szakma iránt tanúsított elkötelezettsége elismeréseként Bonafarm ösztöndíjban részesült.

 

Ádám János, a Bonafarm Mezőgazdaság vezérigazgatója részére, az SZTE Mezőgazdasági Karának több éves kiemelkedő szakmai és anyagi támogatásáért, nagyrabecsülésük jeleként a Kar Tiszteletbeli Polgára kitüntető címet adományozta.

A Mezőgazdasági Kar jogelődjében 50 évvel ezelőtt végzettek részére, munkásságuk elismeréseként jubileumi díszoklevelet adtak át. Összesen 35 fő részesült díszoklevélben, akik nevében Rozsnyai Sándor, az Agro-M Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Szinte minden évben történik csalás tűzifával. Most egy 2017-es, sok károsultat érintő ügyben emelt...
Kitörési pontokkal a még hatékonyabb gazdaságért

Kitörési pontokkal a még hatékonyabb...

Megtartotta Gazdasági Évnyitóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.